HDP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık kürsüye çıkarak : “Bu, Cumhuriyet’in yüz yıllık karanlığı. Yeni bir Cumhuriyet’i birlikte inşa edebiliriz. Yepyeni ve birlikte bir beyaz sayfa açabiliriz.” dedi ve konuşmasına şu şekilde devam etti:MHP’nin, CHP'nin yöneticileri gitsinler, meclisin gizli celselerine baksınlar, okusunlar. Orada diyorlar Kürt kelimesini görecekler, Kürdistan’ı görecekler, orada Lazistan’ı görecekler, Çerkezleri görecekler, gizli celselerde onları görecekler. Mustafa Kemal bölücü müdür? Mustafa Kemal, Kürt vekillerini çağırırken ,milletvekilleri diyordu. Bunu Sayın Erdoğan söylüyordu ve doğru söylüyordu. Biz de bunun altına imzamızı atıyoruz.” dedi.

Sözü alan Celal Adan : “ Buradan herhangi bir polemiğe  girmek istemiyorum demekle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulurken milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, merhametine kurşun sıkıp askerlerimizi, polislerimizi Güneydoğudaki askerlerimizi, vatandaşlarımızı şehit edenlere ve onların adı PKK iken bir milletvekili Türk askerlerini PKK tükürükleriyle boğar deseydi, bu meclisten canlı çıkamazdı. Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde…” dedi. 

Sırrı Sakık’ın konuşmasına araya girerek benim söylediklerimi PKK ile özleştirmenin hiç kimseye faydası yok demesi üzerine Celal Adan’ın p*z*v*nkler demesi gündem oldu. 

Editör: Habererk Com