Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için kilik isim haline gelen ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a MHP'den arka arkaya ağır sözlerle dolu paylaşımlar geldi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı Eyyup Yıldız, MHP Genel Başkan yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Özdemir ile MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Oğan'a hakarete varan paylaşımlarda bulundu.

Odatv'nin haberine göre, Bahçeli'nin Başdanışmanı Eyyup Yıldız, Sinan Oğan'ın paylaşımını alıntılayarak "Pazarlık payın kalmadı başka kapıya. 1 turda biter bu iş. Mezar soyguncuları sizi" ifadelerini kullanmıştı.

Yıldız'ın ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sinan Oğan'a göndermede bulundu. Yönter, Sinan Oğan'a üstü kapalı göndermede bulunduğu pylaşımında "Türk milliyetçiliğinin siyasi adresi Milliyeçi Hareket Partisi'dir. Türk milliyetçiliğinin siyasi, fikri ve ahlaki yolbaşçısı da Devlet Bahçeli'dir. Onun bunun mahallemize gece kondu yapmasına müsaade etmeyiz" dedi.

Yönter twite yönelik iddiaları kabul ederken danışmanı, tweetin Sinan Oğan'ı hedef aldığını belirterek Yönter'in, "Evet Sinan Oğan'ı hedef alan bir tweettir, istedikleri gibi haber yapabilirler." dediğini aktardı.

Sinan Oğan'ı gençliğinde Marksist olmakla suçlayan MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek de "Gençliğinde Marksizm-Leninizm yoldaşı, 2004 yılında kapatılan FETÖ gazetesi Zaman'ın tam sayfa yazarı, sonra DYP gençlik kollarında, sonra MHP'de... Tam Zübük hikayesi gibi. Hayata hep menfaat penceresinden bakan tipleme. Zaten ondan seçimi görmeden 'Pazarlıklarımız olacak' demişti." paylaşımında bulundu.

Hakaret dolu içerikli paylaşımlara Milliyetçi Hareket Partisi Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de katıldı. Özdemir, "Türk Milliyetçiliği'nin siyasi merkezi Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Siyasi mücadelemizde hedef ve metodu tayin kudret ve iradesi de MHP'dedir. Türk Milliyetçilerinin istikametini dava disiplinimiz ve vizyonumuzla sadece Liderimiz tayin eder. MHP dışında olup, başka yerlerde istikamet çizmeye kalkanların çabaları boş, sözümona tahlilleri tutarsız ve yine sözde hedefleri güdümlüdür." ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, MHP'lilerin hakaret dolu paylaşımlarına katıldığı canlı yayında tepki gösterdi. Sinan Oğan'ın ikinci tur seçimler için görüşme açıklamalarına atıfta bulunan Özdağ, "Görüşmeyebilirsiniz, hiç önemli değil, çok da üzülmem doğrusu. Keşke Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'a gösterdikleri tepkiyi HÜDA-PAR'a gösterselerdi. Oğan'a tepki gösterenlerin ne kadar Türk milliyetçiliğini temsil ettiklerini tarih yazacak. HÜDA-PAR ile kol kola girip, 'Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ile görüşmeyelim' diyenler... Görüşmeyebilirsiniz, hiç de önemli değil. Buna çok da üzülmem doğrusu. Ama HÜDA-PAR'ı içine sindirenlerin, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ı içlerine sindirememeleri, kendileri izah etmeleri gereken bir tutumdur. Türk kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyorum. Sinan Bey ile ilgili bu kadar çok şey söylemişler. Sinan Bey'i MHP milletvekilliğine davet eden Devlet Bahçeli'dir. Devlet Bahçeli böyle yanılarak mı insan davet ediyor? Ümit Özdağ ajan, Sinan Oğan Marksist, Leninist. Devlet Bahçeli nasıl bir genel başkan ki hep ajanları ve Marksisleri partinin genel başkan yardımcısı, milletvekili yapıyor, ön plana çıkarıyor? Bu tür iftira merkezli yaklaşımların bir anlamı yok, bir değeri de yok." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, katıldığı programda, Sinan Oğan ile bir görüşmeleri olmadığını hatırlatarak, Oğan'ın siyaseti ve tezleri ile Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu açıklamıştı. 

Editör: Yadigar Hanım