MHP Kütahya Belediye Meclis Üyesi Fazilet Kara, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Arık ve Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy tarafından istifa etmesi için baskı gördüğünü iddia ederek şikayetçi oldu. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kütahya’daki temsilcisi olan Kara, il başkanı ve ilçe başkanının kendisine koşulsuz itaat etmesini beklediklerini ve istifa etmesi için baskı yaptıklarını belirtti. Kara, bu durumdan dolayı can güvenliği endişesi taşıdığını ve koruma talebinde bulunduğunu ifade etti.

Kara’nın iddialarına göre, seçimlerden önce ve sonra yapılan toplantılarda istifa etmesi için üzerinde baskı kuruldu ve imza atması için zorlandı. İstifa dilekçesinin tarih kısmının boş bırakılması ve daha sonra doldurulacağı söylendi. Kara, bu durumu demokrasi eksikliği olarak nitelendirdi ve partinin kararlarına uymak zorunda bırakıldığını dile getirdi.

Adayını çeken BBP, MHP'yi destekleyecek Adayını çeken BBP, MHP'yi destekleyecek

18 Nisan 2024’te yapılan bir toplantı sonrası, Kara’nın imzaladığı istifa dilekçesi, grup vekili tarafından belediyeye teslim edildi. Kara, bu durumdan haberdar olmadığını ve belediye personelinin kendisini araması üzerine dilekçenin teslim edildiğini öğrendiğini belirtti. Dilekçeyi belediyeden alarak yırttığını ve şu anda kendisinde olduğunu ifade etti.

Ayhan Toy ise Kara’nın iddialarını reddetti ve MHP’nin fikirlerine uymadığını belirterek istifa etmek istediğini söylediğini ileri sürdü. Toy, kimseyi partide kalmaya zorlamadıklarını ve Kara’nın istifa etmek istemesi durumunda bunu yapabileceğini belirtti. Ayrıca, MHP Genel Merkezi’nin de durumdan haberdar olduğunu ve Kara’nın partiden istifa edeceğini söylediğini ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi