MHP Diyarbakır İl Başkanlığı geçtiğimiz gün kapatılmış, kapatılmasının hemen ardından il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri gözaltına alınmıştı. Yaşanan gözaltı olayının nedeni "sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırmak" olarak yansısa da, gerçek çok kısa bir süre sonra ortaya çıktı. MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'in 16 yaşında bir çocuğu istismar ettiği ve olayın ortaya çıkmasının ardından önce il başkanlığının lağvedildiği daha sonra da gözaltına alındığı ifade edildi. Kayaalp tutuklanırken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Diyarbakır'da yaşananları Nagehan Alçı'ya anlattı  .

BAHÇELİ SONUNA KADAR ARAŞTIRILMASINI İSTEMİŞ

"Önce partiye bu tutuklanan İl Başkanı ve parti mensuplarına dair birtakım bilgiler gelmiş. Bunun üzerine Devlet Bahçeli iddiaların sonuna kadar araştırılması için Semih Yalçın’a talimat vermiş." diyen Alçı, "Zaten Devlet Bahçeli MHP’nin tüm teşkilat mensuplarına bu konularda her vesileyle sürekli aynı uyarılarda bulunuyormuş." dedi.

HADİSE ÇOK HASSASTI

Alçı, Yalçın'ın “Hadise çok hassastı. İddialar çok ciddiydi Nagehan Hanım. Yine de temkinli yaklaşmalı, neyin ne olduğuna iyi bakmalıydık. O sebeple adaletten ayrılmamak için kılı kırk yardık.” dediğini aktararak sözlerini şöyle sürdürdüğünü söyledi:

“Farklı kaynaklardan yanıltılıyor da olabilirdik, o yüzden detaylı inceledik. İşin vahim boyutlarını anlayınca da tüm bu iddiaların emniyetimiz ve yargımız tarafından araştırılması için herhangi bir gölge şüphe kalmaması için il teşkilatını derhal feshetme kararı aldık.”

DURUŞUMUZ ÇOK NET

Semih Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

“Bakın bizim parti olarak tavrımız hep aynı şekilde nettir Nagehan Hanım. Sizin de bir aydın olarak bu konudaki mücadelenizi biliyorum. Kadına ve çocuğa şiddet, taciz, tecavüz, cinsel istismar gibi olaylarda genel başkanımızın emrettiği gibi sıfır tolerans gösteriyoruz. Kim bu işlere bulaşmışsa yakasına yapışılmalı. Şimdi de iddiaların sonuna kadar soruşturulup gereğinin yapılması için emniyet ve yargı güçlerimizin yanındayız. Biz MHP olarak hiçbir zaman kol kırılır yen içinde kalır mantığı içinde olmadık, içimizden biri de olsa hiçbir şeyin üzerini örtmeyiz.”

Tamamını okumak için tıklayın 

Editör: TE Bilişim