Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi üzerine yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk’ün ifadesi ortaya çıktı. İfadesinde, suikastın azmettiricisi şüphesiyle yakalanan Doğukan Çep'le cezaevinde tanıştıklarını söyleyen Köktürk, cinayetten 2 gün önce yaptıkları telefon konuşmasını anlattı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık’ta, Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda Ateş hayatını kaybetmiş, Bozkurt ise omzundan yaralanmıştı.

Cinayetle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 18 şüpheli gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen yedi şüpheliden altısı, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan tutuklanırken, biri adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Dün emniyette ifade işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildikleri adliyeye götürülen dört şüphelinin de tutuklanmasına karar verilmişti. Dört tutukludan ikisinin özel harekât polisi olduğu belirtilmişti.

Cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınıp ardından tutuklanan isimlerden biri de MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk olmuştu.

‘BANA ACİL PARA LAZIM’

Köktürk’ün ifadesi ortaya çıktı. Oda TV’de yer alan habere göre, suikastın azmettiricisi şüphesiyle yakalanan Doğukan Çep ile 2013’te Maltepe Cezaevi’nde aynı koğuşta tanıştıklarını ifade eden Köktürk, 28 Aralık gecesi saat 23.00’de Facetime üzerinden aradığını belirterek, şunları söyledi:

Türkiye'nin Dört Bir Yanından Tolga Akalın'a Destek Türkiye'nin Dört Bir Yanından Tolga Akalın'a Destek

“‘Bana acil iki günlüğüne para lazım’ dedi. Paranın ne için lazım olduğunu söylemedi. ‘Zor durumdayım’ dedi, ‘bana 4 bin TL para gönderebilir misin’ dedi. Ben de kendisine üzerimde nakit para olmadığını, eşimin banka hesabı üzerinden işlemlerini yaptığımı, eşimin hesabında da para olmadığını söyledim. ‘Bir yerden bulamaz mısın’ dedi. Ben de yanımdaki Mehmet Ali’ye sordum. O da hesabında para olduğunu verebileceğini söyledi. Doğukan’a IBAN atmasını söyledim bana IBAN attı. Arkadaşımdan aldığımı parayı kartsız işlem olarak havale edemediğim için eşimin kartını kullanmak suretiyle bana gönderilen IBAN’a parayı gönderdim. Aramızda zaman zaman para alışverişi olduğu için IBAN’ın kime ait olduğunu sorgulamadım ve parayı gönderdim.”

SURİYELİDEN SİLAH SATIN ALDIM’

Gözaltına alındığı sırada evinde bulunan silahı nereden aldığı sorusuna Köktürk, “Yaklaşık 6 ay kadar önce Fatih’te tanımadığım Suriye uyruklu bir şahıstan 25 bin TL’ye satın aldım” yanıtını verdi. Köktürk, cinayetle ilgili olan bağlantısına dair iddiaları ise reddetti.

Editör: İlayda Şimşek