MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesi yazarı Alparslan Tekbaş, ülkenin dört bir yanında süren orman yangınlarını değerlendirdi.

Alparslan Tekbaş, bugünkü yazısında, “Bilim Kurulu” niteliğinde “Araştırma ve Uygulama Komisyonu” kurulması önerisinde bulundu

“Peki, bu komisyonda kimler olmalı?” sorusunu yönelten Alparslan Tekbaş, şunları yazdı:

“Yazılarımda yer yer kullandığım, sevdiğim bir özdeyiş var: ‘Hıyarım var diyene bir avuç tuzla koşmak.’ Bu özdeyiş farklı biçimlerde de söyleniyor. Ben sadece bu versiyonunu yazmak istedim, daha terbiye dairesinde olur diye... Deyişin sözlük anlamını da yazayım: ‘Olayın iç yüzünü araştırmadan, birlikte hareket edilen kişilerin olay içindeki durumlarına bakmadan rastgele müdahil olmak.’ Araştırma ve uygulama komisyonunda bu defa bir avuç tuzla koşan tipler değil, isminin önündeki ekleri kalabalık olanlar değil, bakan, bürokrat, müdür tanıdığı olanlar değil; ‘konusunda uzman, ekip çalışması uygun, geçmişte yaptığı işleri ve çalışmaları referans olan, vatanını seven, milliyetçi ruha sahip, mesleğinin bilincinde olan, araziye şartlarında çalışabilecek, fedakâr kişilerden olmalıdır.”

“KİRALIK YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI İLE BU YANGINLAR SÖNDÜRÜLEMEZ!..”

Alparslan Tekbaş, yangın çalışmalarına ilişkin eleştirisini de “Son Söz” diyerek yazısının sonuna şöyle ekledi:

“Birçok konuda olduğu gibi, orman yangınlarını da önce irdeleyelim ve sonra uygulanacak tedbirleri ele alıp; başta yerli yangın uçağı filomuzu kurmalıyız. Taşıma suyla değirmen dönmez misali, kiralık yangın söndürme uçakları ile bu yangınlar söndürülemez!..”

Editör: TE Bilişim