MHP'nin düzenleyeceği bu çalışma kampı, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de iştirakiyle Kızılcahamam'da gerçekleşecek. Yerel yönetimlerle ilgili gündem maddelerinin ele alınacağı bu kampa, 218 MHP'li belediye başkanının katılımı öngörülüyor.

17-19 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan kamp süresince, MHP'nin seçim beyannamesinde duyurduğu üç ana tema, dokuz ilke ve yüz maddeden oluşan üretken belediyecilik anlayışının değerlendirilmesi planlanıyor.

Kampın odak noktasında, şehircilik vizyonu çerçevesinde doğal afetlere karşı belediyelerin alması gereken tedbirler ve kentsel dönüşüm yer alacak.

Kampa katılacak akademisyenlerin de belediyeler için stratejik iletişim ve yönetim modelleri, afet riski taşıyan alanların dönüşümü ve riskli yapılarla ilgili kentsel dönüşüm konularında belediye başkanlarına bilgi verecekleri bekleniyor.

Belediyelerin doğal afetlere karşı alması gereken önlemler de anlatılacak.

Doğal, tarihi ve kültürel mirasın korunması, su kaynakları ve çevrenin muhafazası, yaşanabilir şehirlerin inşası gibi konular da kampın ele alacağı diğer önemli başlıklar arasında bulunuyor.

Madde bağımlısından bıçaklı saldırı: 2 ölü, 7 yaralı Madde bağımlısından bıçaklı saldırı: 2 ölü, 7 yaralı

Belediyelerin finansal durumları ve bütçe yönetiminin önemi de kamp süresince vurgulanacak.

Kampta, MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başta olmak üzere, diğer bazı genel başkan yardımcıları da sunumlarını yapacaklar.

Kaynak: Haber Merkezi