MHP’nin Kurucu Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş, 12 Eylül'ü kimden öğrendi ve üç gün boyunca nerede saklandı? Sorularına cevap Yeniçağ TV'de verildi.

Olayların canlı tanığı Yaşar Okuyan, Türkeş’in teslim oluncaya kadar geçen sır dolu günlerini Yeniçağ TV Genel Yayın Yönetmeni Emin Demirel’e anlattı.

Emin Demirel, “Efendim önce şunu sormak isterim: İhtilali siz önceden öğrenmiş miydiniz? Öğrendiyseniz ne şekilde nasıl öğrendiniz? Merhum Türkeş’e bunu intikal ettirdiniz mi?” Sorusunu Yaşar Okuyan’a sordu.

Okuyan, Demirel’in sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“BU MESAJI SİZE VERMEMİ SÖYLEDİ”

“Bir gün önce aşağı yukarı öğleden sonra aşağı yukarı akşamüstüne doğruydu. MHP’nin genel sekreter yardımcıydım. Üçüncü caddede bizim genel merkez binamızı yeni yaptırmıştık. Benim ev de aşağı yukarı oraya 300 metre ileride Bahçelievler hamamı var onun karşısında. Alt katta da Turan Koçal benim dayım ve İstanbul milletvekiliydi ihtilalde. Beraber oturuyorduk altlı üstlü. Partide telefon geldi saat 4 civarında. O sırada da Türkeş Bey partideydi. Benim odam 3.kattaydı, Türkeş beyin odası 4.kattaydı. Bir hanımefendi dedi ki: Sizinle önemli bir konuda görüşmek istiyorum. Partide buyurun dedim ben gelmeyim dışarıda bir yerde görüşelim dedi. Bir kahve vardı 3. Caddenin aşağısına doğru. Oraya gittik. Bir hanımefendi geldi. Dedi sizi yorduk Yaşar Bey ben dedi filan yüzbaşının eşiyim. Dedi ki bu akşam ihtilal olacak dışarı telefonları kapattılar, personeli dışarı çıkışları yasak koydular. Ben de babam Gata’da ameliyat oldu onu biliyorlar onun oraya gitmek üzere izin aldım. Bu mesajı size vermemi söyledi. Peki dedim teşekkür ettim.”

AÇIKLAMANIN TAMAMI:

Editör: TE Bilişim