FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri, 23-27 Şubat tarihleri arasında oynanacak olan 5'inci ve 6'ncı karşılaşmaların ardından sona erecek. A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2'nci Tur I Grubu 5'inci maçında Bursa'da Letonya'yı konuk edecek. Tofaş Nilüfer Spor Salonu'nda oynanacak olan karşılaşma TSİ 20.00'de başlayacak. İlk tur grubunda 2 galibiyet 2 mağlubiyet elde eden milliler, 2'nci turda oynadığı 4 karşılaşmada ise 1 galibiyet 3 mağlubiyet aldı. Toplamda 3 galibiyet 5 mağlubiyet ile grupta 4'üncü sırada bulunan Ay-yıldızlı ekibin son iki maç öncesinde Dünya Kupası'na katılma şansı bulunmuyor. Grupta lider olan Letonya ise toplamda aldığı 7 galibiyet 1 mağlubiyet ile son 2 karşılaşma öncesinde Dünya Kupası'na gitmeyi garantiledi. A Milliler, gruptaki 6'ncı ve son maçını ise 27 Şubat Pazartesi günü TSİ 22.30'da Belçika ile deplasmanda oynayacak.

Milliler, Letonya maçı öncesi ilk antrenmanını 17 Şubat'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirdi. Türkiye'de aday kadroya çağrılan İsmail Cem Ulusoy sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılırken bu oyuncunun yerine Ömer Can İlyasoğlu dahil edildi. Milli takımın aday kadrosuna şu isimler yer alıyor;

Furkan Haltalı (Anadolu Efes), Yiğit Arslan (Bahçeşehir Koleji), Okben Ulubay, Ömer Can İlyasoğlu (Beşiktaş Emlakjet), Ercan Osmani, Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka Lassa), Şehmus Hazer (Fenerbahçe Beko), Onuralp Bitim, Yiğitcan Saybir (Frutti Extra Bursaspor), Sadık Emir Kabaca (Galatasaray Nef), Muhsin Yaşar (Gaziantep Basketbol), Kenan Sipahi (Pınar Karşıyaka), Berk İbrahim Uğurlu, Berke Büyüktuncel (TOFAŞ), Erkan Yılmaz (Türk Telekom)

Letonya ile 17'inci maç olacak

A Milli Erkek Basketbol Takımı, tarihinde Letonya ile 17'nci kez karşı karşıya gelecek. Rakibiyle ilk kez 16 Eylül 1966 tarihinde Çekoslovakya'da organize edilen hazırlık turnuvasında karşılaşan milliler, müsabakayı 83-63'lük skorla kaybetti. İki takımın grupta oynadığı ilk karşılaşmada ise Letonya, millileri 111-85 mağlup etti. Milliler, bugüne kadar Letonya ile oynadığı 16 maçta 10 galibiyet elde ederken parkeden 6 kez de mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın geliri deprem bölgesine aktarılacak

Türkiye'nin Bursa'da Letonya ile oynayacağı karşılaşmanın gelirleri, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkımlara sebebiyet veren depremler dolayısıyla devam eden konteyner kent çalışmalarına aktarılacak. Karşılaşmanın bilet fiyatları, 100 TL ile bin 250 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Editör: Bumin Kağan Muti