Abdullah Öcalan hakkındaki sözleri sebebiyle gözaltına alınan ve bugün tutuklanan Merdan Yanardağ, “16’lı Masa var” açıklaması ile bir siyasi ittifakın var olduğunu açıklamış ve bu ittifakta Milli Yol Partisi’nin de bulunduğunu iddia etmişti.

Milli Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, partisi adına basına açıkladığı yazılı bildirgede Milli Yol Partisi’nin hiçbir ittifaka dahil olmadığını duyurdu.

Remzi Çayır liderliğindeki Milli Yol Partisi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Milli Yol Partisi olarak; Türkiye’de ihtiyaç duyulan siyasetin toplumun refahını arttırıcı programlar, toplum katmanları arasındaki adaletsizlikleri gidererek toplumsal huzur için birleştirici siyasetin olduğuna inanıyoruz.

Milli Yol Partisi, Türk siyasi hayatında toplumun refahı için ve toplumu birleştiren bir anlayışla siyaset yapar. Toplum kesimlerini kutuplaştırmayı, ötekileştirmeyi siyasi dilde yanlış bulur. Kamuoyunda daha önce de Milli Yol Partisi ile ilgili herhangi bir ittifakta yer aldığı yönündeki tüm haberleri spekülasyonları yalanladığımız halde gazeteci Merdan Yanardağ’ın “16’lı masada var” diyerek Milli Yol Partisi’nin de ismini geçirmesi yanlıştır.

Milli Yol Partisi’nin siyasi gelişmeler karşısında sergilediği adilane ve akılcı siyasi tutumu farklı oluşumlar tarafından benimsenebilir. Ancak bu benimsemeden hareketle Milli Yol Partisi’nin herhangi bir siyasal ittifakın bileşeninin parçası olarak açıklanması doğru değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yunus EKŞİ

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü"

Editör: Habererk Haber Merkezi