Fırat Akten imzalı basın açıklaması şöyle:

"Sayın Basın Mensupları,
Büyük Türk Milleti..

Uzun yıllardır Alevi toplumunun "Cemevleri İbadethane Statüsüne alınsın, Alevi Dedeleri de İmamlar gibi Devletimizden maaş alsın, Cemevlerimizin ihtiyaç ve giderleri Devletimiz tarafından karşılansın" taleplerine yönelik Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yaklaşık 2 yıldır 6000'e yakın Cemevini ziyaret etmek ve gerek Alevi Dedeleri gerek ise Cemevleri yöneticileri ile yaptıkları görüşmelerde, Alevi toplumunun istek ve taleplerini dinleyerek, sorunun çözümüne yönelik bir çalışma yapmışlardır.

Bu çalışmalar Alevi toplumunu mutlu edecek, temel sorunları genel manada çözecek ve Diyanet çatısı altında bulunmayı kabul etmeyen Alevi toplumuna yeni bir çözüm yolu sunacak bir çalışma olmalıydı ve nihayetinde amacına da ulaştı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Cemevleri kararı, başta HDPKK ve DHKP/C gibi Aleviliği sömüren, Alevileri Türk Devletine düşman etmek isteyen, İslam'dan ve Türklükten kopartmaya çalışan hainleri deliye döndürmüş bir karardır.
Alınan bu karar ile Cemevlerimiz, Yüce Türk Devleti tarafından resmen İbadethane olarak tanınmıştır.
 

Uzun yıllardır gerek Türk ve Türkiye düşmanlarının, gerek ise emperyalist güçlerin taşeronlarının, Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas başta olmak üzere Alevi soydaşlarımıza yönelik katliamları, gerek ise Alevileri İslam'dan uzaklaştırmak için uydurdukları ve başını da HDP destekçisi zümrelerin başını çektiği Alisiz Alevilik denen alçak projelerin farkındayız.

Cemevlerimizin maalesef bir kısmı terör örgütü PKK ve DHKP/C militanlarının elinde uzun zamandır bir istismar alanı olarak kullanılmakta ve Aleviler ile Türk Devletinin arası açılmak istenmektedir.
En basit örneği ile anlatacak olursak, terör propagandası yapmaktan cezaevine atılan Grup yorum solistleri açlık grevi yaparak intihar etmişler ve Alevi olmadıkları ve hatta Ateist oldukları kendi ifadeleri ile net iken, terörist cesetleri Dhkp/c kontrolündeki Cemevlerinden kaldırılmış aynı zamanda cenaze töreni devlete meydan okuma ve Aleviler ile Asker-Polisi karşı karşıya getirmek üzere kurgulanmıştır.
Buna benzer bir çok sıkıntının yaşandığı hadiseler mevcuttur.

Cemevleri: Emevi dayatmasına, Araplaşmaya, Vahabileşmeye ve İslam'ı her türlü radikalliğin içine çekmek isteyen fikir sistemlerine karşı Türk kültürünü İslâm inancı ile buluşturan, Hoca Ahmet Yesevi'den, Hacı Bektaş Veli'ye, Sarı Saltık'dan, Kaygusuz Abdal'a, Yunus Emre'den Aşık Veysel'e kadar Türk Ulularının Manevi dünyasını yansıtan, İmam Ali ve Ehlibeyt'in yolunu takip eden iman kalesidir.

Cemevleri bugüne kadar her siyasetçinin uğradığı, vaatte bulunduğu, söz verdiği ancak kimsenin sözünü tutmayarak kaderine terk ettiği kutsal dergah olarak, Kerbela yanlızlığı yaşıyordu.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı karar bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir.
Her ne kadar daha kapsamlı ve genişletilmiş projeler yapılması gerekse de, Cemevleri ve Alevi toplumunun taleplerinin büyük kısmını karşılayacak bir karardır.

Bu karara karşı çıkan PKK sevici, Dhkahpe/c kollayıcı, CHP maskeli HDP piyonu Sözde Alevi Dernekleri, sahiplerinin, efendilerinin ve hizmet ettiği kirli çevrelerin verdiği talimatları yerine getirerek yine Hüseyin'in yanında görünüp, aslında Yezid ile beraber olduklarını göstermişlerdir.

Alevi Dedelerini ve Cemevlerini tehditler ile kendi çizgilerine getirmek isteyen bu Alisiz Hariciler, artık sadece Milliyetçi Alevilere değil Şanlı Türk Devletine'de toslayacaklardır.

Kültür Bakanlığı bünyesine girecek olan cemevlerini işgal etmek ve Alevi gençlerin beynini yıkayarak örgüte sempatizan kazandırmak isteyen hainler bundan böyle Türk Devleti'nin şamarını her alanda yiyecek, Cemevlerine sızma girişimleri hayalden öteye geçemeyecektir.

Bu sayede Aleviler artık ne olmadığını değil, ne olduğunu anlatma imkanı bularak inancını koruyacak, asimilasyon faaliyetlerine geçit vermeyecektir.

Cenabı Hakk, bundan böyle ülkemizde yeni bir ayrışma çıkarmak isteyenlerin planlarını başına geçirsin.
Ülkemizi ve Devletimizi korusun..
Hakk Muhammed Ali duası büyük Türk Milleti'nin üzerine olsun.

Özümüz yaşasın, soyumuz soylansın, Devletimiz ve Milletimizin Birliği Daim olsun..

Cenabı Hakk Türk'ü Korusun ve Yüceltsin..

MİLLİYETÇİ ALEVİ HAREKETİ ADINA
FIRAT AKTEN"

Editör: Habererk Habererk