Kendilerini Milliyetçi Sosyalist olarak tanımlayan Halkın Kurtuluş partisi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla kırmızı çizgilerini duyurdu.

Yapılan açıklamalar şu şekilde:

“Genel Başkan’ımız Nurullah Efe Ankut:

Sultangaliyev'in, Turar Rıskulov'un, Mollanur Vahidov'un, Mustafa Suphi ve Onbeşler'in tek meşru ve tutarlı mirasçısı biziz!

Gerçek Milliyetçilik, Sosyalistliktir!”

“Halk düşmanı AKP'giller iktidarı, ABD'li ve AB'li emperyalist efendilerinden aldıkları emir gereği, bir plan dahilinde ve sistematik olarak ülkemize milyonlarca vasıfsız sığınmacıyı doldurmuş, ülkemizin demografik yapısını değiştirme gayretleri içine girmiştir.

Henüz Suriye’den tek bir sığınmacı dahi gelmemişken Hatay, Antep, Urfa gibi illerimizin sınır bölgelerinde kamplar kurmuşlardır.

Bugün ülkemizin bazı bölgelerinde sığınmacılar, o bölgenin yerel halkından daha kalabalık hale gelmiştir. 
AKP'giller'in Reisi, birçok ülkeden toplayıp getirdiği bu insanlarla Hilafet kurma, kendini de Halife ilan etme rüyaları görmektedir. 

Durum bu iken, böylesine kalabalık ve vasıfsız bir kitlenin ülkemizde kalmasını ya da "entegrasyonunu" savunmak; gafillik değilse düpedüz AKP'giller'in bu halk düşmanı politikasına alet olmak, hatta destek vermektir.

Partimiz, sayısı 10 milyonu aşan bu sığınmacıların insani şartlarda, en ufak bir zarar görmeden geldikleri ülkelere derhal geri gönderilmeleri gerektiğini savunmaktadır.

Genel Başkan'ımız Nurullah Efe Ankut'un konuyla ilgili kapsamlı değerlendirme yazısı aşağıdaki bağlantıdan okunabilir”

Halkın Kurtuluş Partisi iktidarında, maddi sömürünün yanı sıra manevi sömürünün de her biçimi ortadan kaldırılacak; insanlarımızı “Allah’la aldatan” tüm Ortaçağcı vakıf, dernek, cemaat ve tarikatlar kapatılacaktır. 
Gerçek anlamda Laik bir Türkiye için oylar HKP’ye!”

Editör: Ali Özyiğit