19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları Dayanışma Günü’nde Ankara’da yapılan basın açıklamasında “Boşuna mı okuduk” soruları yükseldi. 
 “Maalesef dayanışma günümüze, coşkulu kutlamalar yerine, yaşadığımız büyük sorunlar damga vuruyor.” diyerek şu ifadeler kullanıldı: “Meslek itibarımız yerle bir edilirken, özlük haklarımız da giderek budanıyor. Gerek kamuda gerek özel sektörde her türlü mühendislik, mimarlık ve şehir planlama hizmetlerini, planlama, projelendirme, uygulama ve denetleme işlerini yürüten tüm meslektaşlarımızın koşullarda daha da zorlaşıyor.”

mhn

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan basın açıklamasında Makina Mühendisleri Odası Ankara Şube Sekreteri Seyit Ali Korkmaz şu ifadeleri kullandı;
“Bugün; mühendis, mimar ve şehir plancılarının dayanışma günü. 
19 Eylül 1979 tarihinde TMMOB’nin çağrısıyla gerçekleştirilen iş bırakma eylemi, maden ocaklarından enerji santrallerine, fabrikalardan şantiyelere, kamu kurumlarından limanlara kadar pek çok iş yerinde üretimin durmasını, teknik elemanların yaşadıkları sorunlara dikkat çekilmesi sağlamıştı. Bizler için 19 Eylül iş bırakma eylemi, ülkesi için düşünen, planlayan, üreten mühendis, mimar ve şehir plancılarının kendi öz güçlerinin farkına vardığı tarihtir.
19 Eylül’ün mirasını yaşatmak için ilan ettiğimiz TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günümüz kutlu olsun!
Maalesef dayanışma günümüze, coşkulu kutlamalar yerine, yaşadığımız büyük sorunlar damga vuruyor.
İçerisinde bulunduğumuz mesleki, ekonomik ve toplumsal koşullar bizlere ‘boşuna mı okuduk’ sorusunu sorduruyor.”

Editör: Habererk Com