Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Seçimin 1. turda bitmesi gerektiği vurgulayan Yılmaz, "Seçim ikinci tura kalırsa bunun sorumlusu kim olacak, seçimi Erdoğan kazanırsa bunun vebali kimde olacak?" diye sordu.

Ahmet Yılmaz, Tele1'de Gizem Fidan ve Hakan Aygün'ün sunduğu Fikir Kulübü programına konuk oldu. Seçim sürecini değerlendirerek, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. turda bitmesinin Türkiye için önemine işaret eden Yılmaz, "Vatan mı parti mi? Partiniz batsın, başta benimki. Vatan pahasına siyaset olmaz. Sorumlu davranalım, bunu yapabiliriz. Seçim eğer ikinci tura kalırsa bunun sorumlusu kim olacak? Herkes sandığa giderken bunu bir düşünsün. Ben nereye oy veriyorum, bu iş ikinci tura kalır da riske girerse bunun sorumlusu kim olacak? Bunun düşünülmesini istiyorum. Bir de çok kötü ihtimali söyleyeceğim; diyelim ki Tayyip Erdoğan kazandı. Mesajı da attınız ‘adam kazandı’ diye, adam kazandı. Bunun vebali kimde olacak, bunun bedelini kim ödeyecek? Sokağa nasıl çıkacaksınız, ne diyeceksiniz bu insanlara?" dedi.

Yılmaz, Tele1'de katıldığı programdan "Taş devri bitsin diyorsanız 1. turda bitirelim" başlığıyla verdiği videodan bir kesiti Twitter hesabından paylaştı. Yılmaz, Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın "Muhalefet yarım puan farkla seçimi kazanırsa bunlar ülkeyi kaosa götürür. Seçimler mutlaka ikinci tura kalmalıdır" sözlerine vurgu yaparak, "Muhalefet yarım puan farkla kazanırsa kaos, iktidar yarım puan farkla kazanırsa “görev tamam” mı? Bunun adı da "demokrasi" sanırım!" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım