Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından Türkiye'nin dört bir yanından depremzedelere yardım yağıyor. Bursa’nın Mudanya İlçesi Mirzaoba Mahallesi'nden de gıda desteği geldi.

200 haneli, 500 nüfuslu Mirzaoba Mahallesi'nin kadınları pişirdikleri ekmeklerle yardım seferberliğine katıldı. ‘Çorbada bizim de tuzumuz olsun’ diyerek harekete geçen 80 kadın, uzun ömürlü olması ve kolay bayatlamaması ile bilinen ekşi mayalı ekmekleri 16 saat boyunca mayalandırarak, kar altında yakılan 20 taş fırında pişirdi. 2 saat boyunca pişen 230 ekmekler, kamyona yüklenerek, kardan dolayı ulaşımın güçlükle sağlandığı mahalleden, deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

'YÜREĞİMİZ ONLARLA'

Mahalledeki 80 kadını organize eden Mirzaoba Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı Şenol Durgut, yaptıkları ekşi maya ekmeklerinin 20 gün boyunca küflenmediğini ve doyurucu özelliğinin yüksek olduğunu söyledi. Depremzedelerin rahatlıkla tüketebilmesi için ekmek yapmayı tercih ettiklerini söyleyen Durgut, “Mirzaoba Mahallesi’nin kadınları tek yürek olarak, köyümüzün geleneksel ekşi mayalı taş fırın ekmeğini depremzedelere göndermek için yaptık. Yüreğimiz onlarla. Onlarla yatıp, kalkıyoruz. Elimizden gelen başka bir şey de yok. Elimizden gelen bu. Daha fazlasını yapmak istiyoruz. Yardımlarımız bundan sonra da devam edecek” ifadelerini kullandı.

‘HER ŞEY PARA DEĞİL’

Tüm kadınlara ellerinden geldiğince deprem bölgesine yardımda bulunma çağrısı yapan Durgut, “Umarım herkes bizi görür, başkalarına da örnek oluruz. Deprem bölgesine yardım yaparlar. Sadece düşünsünler, depremzedeler aç mı, susuz mu? Ne yapabiliriz diye düşünsünler. Belki maddi olarak imkanımız yoktur ama manevi olarak ekmekte mi yapamayız? Her şey maddiyat değil, her şey para değil. Çorbada benim de tuzum bulunsun dediğiniz her şey olur. Onların şimdi her şeye ihtiyacı var. Odun, kömür, yakacak, ekmek, su her şeye ihtiyaçları var. O yüzden duyarlı olalım” diye konuştu.

KAHRAMANMARAS’TA MEYDANA GELEN DEPREMLERIN ARDINDAN YURT GENELINDE BASLATILAN YARDIM SEFERBERLIGINE BURSA’NIN MUDANYA ILCESI MIRZAOBA MAHALLESI KADINLARI, KAR ALTINDA TAS FIRINLARDA PISIRDIKLERI EKSI MAYA EKMEKLERI ILE DESTEK OLDU. AYRI AYRI YAKILAN 20 TAS FIRINDA, 2 SAATTE PISIRILEN, 230 EKSI MAYA EKMEGI PAKETLENIP KOLILERE KONULARAK, DEPREM BOLGESINE GONDERILDI. TUM KADINLARA CAGRIDA BULUNAN KADIN MUHTAR SENOL DURGUT (45), “ELIMIZDEN GELEN BU. BELKI MADDI OLARAK IMKANIMIZ YOKTUR AMA MANEVI OLARAK EKMEKTE MI YAPAMAYIZ? HER SEY MADDIYAT DEGIL, HER SEY PARA DEGIL. CORBADA BENIM DE TUZUM BULUNSUN DEDIGINIZ HER SEY OLUR” DEDI. FOTO: BURSA-DHA

KAHRAMANMARAS’TA MEYDANA GELEN DEPREMLERIN ARDINDAN YURT GENELINDE BASLATILAN YARDIM SEFERBERLIGINE BURSA’NIN MUDANYA ILCESI MIRZAOBA MAHALLESI KADINLARI, KAR ALTINDA TAS FIRINLARDA PISIRDIKLERI EKSI MAYA EKMEKLERI ILE DESTEK OLDU. AYRI AYRI YAKILAN 20 TAS FIRINDA, 2 SAATTE PISIRILEN, 230 EKSI MAYA EKMEGI PAKETLENIP KOLILERE KONULARAK, DEPREM BOLGESINE GONDERILDI. TUM KADINLARA CAGRIDA BULUNAN KADIN MUHTAR (FOTOGRAFTAKI) SENOL DURGUT (45), “ELIMIZDEN GELEN BU. BELKI MADDI OLARAK IMKANIMIZ YOKTUR AMA MANEVI OLARAK EKMEKTE MI YAPAMAYIZ? HER SEY MADDIYAT DEGIL, HER SEY PARA DEGIL. CORBADA BENIM DE TUZUM BULUNSUN DEDIGINIZ HER SEY OLUR” DEDI. FOTO: BURSA-DHA

DHA

Editör: Yadigar Hanım