Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can'ın ilçedeki Kur'an kurslarının elektrik borçlarını ödeyemeyince çıkardığı fetva şaşkınlık yarattı. Müftü Can, elektrik borcunu ödeyen vatandaşlara cenneti vaat etti.

Olay Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde yaşandı. İddiaya göre İlçe Müftüsü Ömer Can, Kur’an kurslarının 70 bin liralık elektrik borcu nedeniyle vatandaşlara müracaat etti. Borcun 10 bin TL’lik kısmını toplayabilen Can, kalan 60 bin TL için ise ‘fetva’ çıkardı. Can verdiği fetvada, kalan miktarı ödeyen Yalvaçlıların cennete gireceğini garanti etti.

Isparta'nın yerel basınında da yer bulan olay, muhtarlar tarafından, ilçeyi ziyaretinde AKP Isparta Milletvekili Recep Özel’e de aktarıldı.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Müftü Can, "Kimseye cenetten yer vadetmek gibi bir dengesizliğe düşmedim, düşmem. Sadece cemaate böyle hayırların vesile olacağı durumları anlattım. Bundan sonra da anlatmaya devam edeceğim. Kimin ne hesabı var bilemem. Alnım ak başım dik. Bu yalanı ortaya atanları bu yalana alet olanları Allah'a havale ediyorum"

Editör: Yadigar Hanım