Muğla’nın Eğitim-Araştırma Hastanesi'nde görevli iken ’cinsel istismar’ suçlamasıyla tutuklanan doktor Ufuk S., olayın iftira olduğunun anlaşılmasının üzerine tahliye edildi. Şikayetçi olan E.Ç. isimli çocuk hakkında ise iftira suçundan soruşturma açıldı.

Menteşe'de yaşayan E.Ç., 4 Ağustos günü Muğla Eğitim-Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ufuk S.'nin kendisini muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek, şikayette bulundu. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis ekiplerince gözaltına alınan Ufuk. S, kuaför olarak çalışan E.Ç.'nin müşterisi olduğunu söyleyen ve zanlı ile aynı hastanede çalışan Dr. Fatma Ç.'nin de ifadesi üzerine 'Cinsel Istismar' suçundan tutuklandı.

Dr. Ufuk S.'nin tutuklanmasına neden olayda savcılıktaki ifadeler ortaya çıktı. Aynı hastanede çalışan Dr. Fatma Ç.'nin ifadesinde E.Ç.'nin, Ufuk S.'yi kendisine ayarlaması için teklifte bulunduğu, olayın iftira olduğunu belirtmesi üzerine gerçek ortaya çıktı. Olayın iftira olduğunun ortaya çıkmasıyla Dr. Ufuk S. tahliye edildi.

Dr. Ufuk S.'nin avukatları, tutukluluk halinin itirazı için Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvuruda bulundu. Hakimlik, mevcut delil durumunun lehine değişmesi nedeniyle Ufuk S.'nin tahliyesine karar verdi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın E.Ç., hakkında iftira suçundan kamu davası açacağı öğrenildi.

Editör: Yadigar Hanım