Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Babala Tv’de Oğuzhan Uğur’un konuğu oldu. İzleyicilerin sorularına cevap veren İnce, bir seyircinin tutuklu bulunan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasına yönelik sözlerini hatırlatması üzerine İnce, böyle bir cümle kurduğunu inkar ederek, istifa dilekçesini imzaladı.

Programda söz alan İlayda isimli bir öğrenci, İnce’ye “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Demirtaş serbest bırakılsın dediniz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra da bu açıklamayı yaptınız. Sizce bu tutum, yani PKK terör örgütü olan bir insanın serbest bırakılması fikri Memleket Partisi’nin içindeki memleket kelimesine yakışıyor mu? Gerçekten bu tavrınızın memleketinizin hayrına olduğunu mu düşünüyorsunuz?” diye sordu.

İkinci soruyu sormak isteyen öğrencinin sözünü kesen İnce, “Serbest bırakınsın diye bir cümlemi bana getir, burada siyaseti bırakıyorum. İşte istifamı da imzaladım” dedi.

Muharrem İnce’nin bu sözlerine rağmen daha önce yaptığı “Selahattin Demirtaş’ı ziyarete gideceğim. Hatta serbest kalsın” ifadeleri ortaya çıktı.

Editör: Yadigar Hanım