Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla "Türkiye Tek Yürek" başlığı altında yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya ülkenin dört bir yanından yardım yağarken, iş insanları, holdingler, siyasiler, Merkez Bankası ile bankalar da bağışta bulundu. Ancak Merkez Bankası'nın 30 milyar TL'lik bağışı tepkilere neden oldu.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yardımı bankanın iki sonra hazineye aktarılacak yardımdan yapılacağını açıklaması büyük infiale neden olurken, bir tepki de kampanyaya bir maaşını bağışlayarak katılan Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı dayı Muharrem İnce'den geldi. İnce, Merkez Bankası'nın bağışladığı paraya dikkat çekerek, denetimin içindeki paranın denetimin dışına çıkarıldığını söyledi. 

İnce, "Merkez Bankası para bağışlıyor. Nereden bağışlıyorsun? Kardan mı bağışlıyorsun? Zaten karsa hazineye geçecek senin paran. Merkez Bankası’ndaki para denetimin içindeki para. Yardımlar denetimin dışında. Denetimin içindeki parayı denetimin dışına çıkarıyorlar. Sayıştay TBMM adına kamu parasını denetler. Raporlar yok ortada." dedi. 

Editör: Yadigar Hanım