Sefaköy Kültür Merkezinde düzenlenen Gençlik Buluşması’na katılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce soruları yanıtladı.

"Böyle bir saf bulunur mu?"
İnce "Bir de altılı masa var. Bunlar ne diyor, 'Biz öyle birini bulacağız ki Cumhurbaşkanı yapacağız. Ama biz altımız karar alacağız. Biz ona tak diye söyleyeceğiz. O da şak diye yapacak. Ya böyle bir saf bulunur mu? Böyle bir saf adamdan Cumhurbaşkanı olur mu? Sen kimsin ki yüzde 2 oy almışsın, adam 50+1 almış seni dinleyecek öyle mi?" diye konuştu.

“100 Bin kişi imza verirse aday olacağım”

Gençlerin sorularını yanıtlamadan önce Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuşan Muharrem İnce, “Cumhurbaşkanı adaylığım için hem üstüne para vereceğiz, hem de imza toplayacağız. 100 bin kişi imza verirse aday olacağım. İnşallah sizler de imza verirsiniz” dedi.

"Atatürk ile problemi olmayanla masaya otururum"

Cumhurbaşkanlığı adayı olarak sayının fazla olmasında bir sakınca olmadığını belirten İnce, “Masanın bacakları kırılmış zaten.  Kimle masaya oturursun derseniz? Atatürk ile problemi olmayanla otururum. HDP ile oturur musun diyorlar? Otururum, ama şartım var. PKK terör örgütüdür diyor musun, demiyor musun? ‘Demiyorum’ diyorsa o zaman ben de oturmuyorum. Bir şartım da, bu sığınmacıları göndereceğiz. Kabul ediyor musun?” dedi.

"Mansur Yavaş adayım derse arkasından gideriz"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüştüğünü de ifade eden İnce, “İnsanların Cumhurbaşkanı olarak bir Mansur Yavaş isteği var bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna “Hiçbir itirazım yok. Ama aday olacak kişi de çıkıp ‘ben varım’ diyecek.  Armut piş ağzıma düş olmaz böyle bu işler. O da çıksın,  o zaman adaysa ‘adayım’ desin, bakarız duruma. Eğer baktık ki millet onun arkasından gidiyor. Biz de gideriz kardeşim onun arkasından” diye konuştu.

Editör: Merve Kankan