J.M. Coetzee'nin romandan uyarlanan medenileşmemiş ve ilkel toplumlar olarak bilinen 'Barbarları Beklerken' filmi, izleyicisini ekran karşısına çekmeye devam ediyor.

2020 yılının Ekim ayında vizyona giren ancak pandemi dönemindemi sınırlamalar nedeniyle sinemalarda yeterli izleyiciye ulaşamayan film, Coetzee’nin insanlığa dair derin felsefi bakışını, zamanın ve mekânın çok ötesintaşıyor. Filmin senaryosunun da Coetzee tarafından yazılmış olması anlatımın filme değiştirilmeden taşınmasını sağlamış.

Filmdeki diyalogların çoğunun kitaptan birebir alındığı filmde Johnny Depp, Mark Rylance, Robert Pattinson ve Gana Bayarsaikhan rol alıyor. Usta oyuncuların oyunculukları ile filmin gerçekçiliğini artırdığı filmin konusu şöyle:

Sınır kasabasında görev yapan bir hakimin, bu süreçte tanık olduğu olaylar sonrasında değişen yaşamına odaklanıyor. Bir imparatorluğun sınır bölgesinde yaşayan bir hakim, emekli olacağı günü beklemektedir. Ancak onun hayatı, Albay Joll’un bölgeye gelip kendisinden bölgede yaşayan barbarların faaliyetlerini raporlamasını istemesiyle bambaşka bir hal alır. Araştırmalara başlayan adam, imparatorluk askerlerinin barbarlara işkence edip onları öldürdüğüne tanık olur. Gördükleri hakimin, imparatorluğa olan sadakatini sorgulamaya başlamasına neden olur.

Editör: Yadigar Hanım