Gazeteci Yazar Murat Bardakçı, tv100’de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sunucunun Z kuşağı ile ilgili fikirlerini soran Murat Bardakçı, Z kuşağı ile ilgili olumsuz yorumlar yaptı.

Aralarında teknolojiyle ilgilenenlerin de olduğu Z kuşağının cahil olduğunu iddia eden Bardakçı, “Bu tarz insanlar var ama bu nesil bugünkü cehaletle devam ettikçe, ki devam etmeyecekler daha da batacaklar. Ben Türkiye’nin istikbalinden korkarım” yorumunu yaptı.

Çok sayıda izleyicinin ilgiyle izlediği "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışma programına katılan bir gençten örnek veren Bardakçı, şunları söyledi:

"Biz çok yetenekli insanlarız kanımızın son damlasına kadar savunduk, başkaları batırdı. Aynı zihniyet bugün de var. Bugünkü nesil, acayip nesil ben görmedim. Teknolojiyle uğraşanlar var tabi içlerinde. Ama bugünkü nesil, bu cehaletle devam ettikçe, ki devam etmeyecek daha da batacaklar, Türkiye’nin istikbalinden ben korkarım. 

Geçen gün bir yarışmada Kim 500 milyar isterde soru şu: 'Geçtiğimiz günlerde ölen Sovyetler’in son lideri kimdi?' Dört tane madde var. ; Kraliçe Elizabeth, Mihael Gorbaçov, iki isim daha var. Yarışmacı 'seyirciye soracağım' dedi. Yüzde 65 seyirci 'Kraliçe Elizabeth' dedi. Bu nesil mi Türkiye’yi kurtaracak? Sonra kız 'Elizabeth evet duydum ama ben şansımı deneyeceğim Gorbaçov diyeceğim' dedi. Bu kadar cahildir bizim neslimiz."

Editör: Yadigar Hanım