79 yaşındaki, İzmir doğumlu Mustafa Taşpınarlı babası gibi müzisyendi. İzmir’in yetiştirdiği usta kemancılardan biriydi. Müziğin içine doğan usta kemancı, 8 yaşındayken müzik hayatına giriş yaptı ve İzmir’de gazinolarda kemancılık yapmaya başladı. Taşpınarlı askerlik için İstanbul’a geldiği sırada burada kalmaya karar verdi. Ve müzik hayatına burada devam etti.

Ünü kemancı Taşpınarlı; Müzeyyen Senar, Muazzez Abacı, Zeki Müren, Bülent Ersoy ve İbrahim Tatlıses gibi tanınmış isimlere sahnede kemanı ile eşlik etti. Sibel Can’a hocalık yaptı. İstanbul’da gazinoların kapandığı dönemde İzmir’e geçiş yapan Taşpınarlı burada da İzmir radyosunda kadrolu başkemancı olarak çalışmaya başladı. Daha sonra kariyerine Kültür Bakanlığı Klasik Türk Müziği Korusu’nda devlet sanatçısı olarak devam etti. Mustafa Taşpınarlı, Türk Müziği Korosu’ndan emekli olduktan sonra müziğe ara verdi.

Mustafa Taşpınarlı’nın ölüm haberini sosyal medya twitter’dan, magazin camiiası arasında ‘Felaket Tellalı’ olarak bilinen kullanıcı hesabı haber verdi. Felaket Tellalı acı haberi Onur Akay, Sibel Can ve İbrahim Tatlıses ile paylaştı.

Acı haberi alan Onur Akay sosyal medya hesabından duygularını şu cümleler ile ifade etti, “Sibel Can’ın hocası, başta İbrahim Tatlıses olmak üzere çok sayıda sanatçıya yıllardır eşlik eden usta keman virtüözü Mustafa Taşpınarlı’yı kaybettik. Cenazesi, yarın ikindi namazı sonrası İzmir Foça’dan kaldırılacaktır. Taşpınarlı ailesine ve sevenlerine sabır dilerim.”

Hocasını kaybeden Sibel Can acısını instagram hesabından paylaştı, “Türkiye’nin en değerli Keman Virtüözü TRT İzmir radyosunun çok değerli keman sanatçısı ve benim çok kıymetli hocam Mustafa Taşpınarlı’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Melek kalpli Hocam, Şarkılar ve Ben Seni Çok Özleyeceğiz. Mekanın Cennet Olsun.”

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı