15 Temmuz darbe girişiminin ardından milli irade etrafında toplanma gerekçesiyle AK Parti ile birlikte 2018 yılında Cumhur İttifakını kuran MHP, ittifak öncesi ve sonrası paylaşımlarıyla sosyal medyada alay konusu oluyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere partinin bütün siyasi kadrolarının ittifak öncesindeki açıklamaları, sosyal medya paylaşımları ve demeçleri ile ittifak sonrasında yapılan açıklamalar birbiriyle çelişiyor. Twitter'da bunu tespit eden kullanıcılar ise MHP'nin bu "U" dönüşü ile adeta alay ediyor.

Bu çelişkili açıklamalardan bir tanesini de @ajans_muhabir isimli sosyal medya kullanıcısı Twitter hesabındaki sayfasına taşıdı. Paylaşımda MHP'li Serkan Toper'in 2013 yılında yaptığı paylaşımda "Memleketin öz evlatları iş ve aş bulamazken, başımıza Suriyeli işçileri musallat eden bir hükümet var. Üç tane oy alacam derdine ayıptır ayıp" ifadelerine yer veriyor.

Milliyetçi bir partinin mensubu olan ve o günkü paylaşımı sadece 1 beğeni alıp 2 kere alıntılanırken, Av. Serkan Toper'in paylaşamında Türkçe'ye ve imla kurallarına önem vermediği dikkat çekiyor.

İşte o tweet:

Editör: Yadigar Hanım