Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir kadını bıçakla tehdit eden saldırganı mahkemeye sevk eden savcı Fatmagül Yörük'ün, saldırgan Emrah Yılmaz'ı mahkemeye sevk ederken kullandığı ifadeler Türkiye'nin gündemine oturdu ve çok sayıda kişi savcıya teşekkür etti. 

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü yazısında Fatmagül Yörük'ü kaleme aldı.

"BU GEREKÇE KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEDE DEVRİMDİR"

Yörük'ün sevk yazısında kullandığı "Şüphelinin eyleminin yalnızca tartıştığı müştekilere yönelik değil, o anda trende ve platformda bulunan yolcuların, hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırıdır." ifadeleri hatırlatan Alçı, "Bu gerekçe kadına karşı şiddet ile mücadelede bir devrimdir! Zira suçu bireysel olmaktan çıkarıp bir kimliğe yönelik suç olarak tanımlıyor. Katalog suç kategorisine sokuyor. Bu kahraman, bu cesur ve bilinçli savcımızı tüm yüreğimle alkışlıyorum." diye yazdı.

MANSUR YAVAŞ'A TEBRİK

Alçı, "Biz kadınlar kendimizi hiçbir yerde güvende hissetmiyoruz. Aksini söyleyen varsa çıksın… Sokakta, toplu taşımada, gece, gündüz fark etmiyor.. Kadın kimliğimize yönelik şiddet, hakaret, tehdit her an her yerden gelebilir." ifadelerini kullanarak Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mansur Yavaş'ı da kutladı. 

Alçı, şunları yazdı:

"Bu bağlamda akşam 7’den sonra otobüslerde durak beklemeden tüm kadınlara istedikleri yerde inme hakkı tanıyan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni kutluyorum. Çok doğru bir uygulama… Mansur Yavaş’ın bu uygulaması diğer belediyelere de örnek olmalı…"  

Editör: TE Bilişim