Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan Svilengrad'da yakalandı. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Göktaş'ın Türkiye'ye iade edilmesine yönelik Adalet Bakanlığı ve EGM İnterpol Daire Başkanlığı işlemleri başlattı.

FETÖ/PDY’ye ilişkin çalışmalarıyla tanınan ve örgütün hedefi haline gelen Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002 yılında uğradığı suikastte hayatını kaybetmişti. Olayın zanlılarından Ukrayna’ya kaçan eski binbaşı Nuri Gökhan Bozkır, MİT operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirilmiş, 6 şüpheli de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, Bozkır ve 2 şüpheli tutuklanmıştı.

Savcılık, soruşturmayı genişleterek Haziran ayında yeni bir operasyon başlattı. Operasyon kapsaamında Levent Göktaş ve Fikret Emek’in de bulunduğu 9 şüpheli için gözaltı kararı alınırken, 8 kişi gözaltına alınmış ancak Göktaş’a ulaşılamamıştı.

Türkiye'nin talebi üzerine firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş için Interpol tarafından kırmızı bülten kararı çıkarılmış, Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Göktaş için kırmızı bülten talebi 27 Ağustos'ta Interpol Genel Sekreterliği'ne gönderilmişti.

Göktaş için kırmızı bülten çıkarılmış, Göktaş hakkında "tasarlayarak öldürme" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama emri çıkarılmıştı.

Editör: Yadigar Hanım