14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’ndan seçimlere girecek olan HÜDA PAR hakkındaki tartışmalar sürerken, parti programı sosyal medyada tepki çekti. Karma eğitimden kadınları ilgilendiren konulara kadar her türlü gerici düşüncenin savunulduğu parti programı pes artık dedirtti.

Parti programındaki bazı maddeler şöyle:

KARMA EĞİTİMDEN VAZGEÇİLMELİ

Zorunlu karma eğitimden vazgeçilmeli, isteyen aileler çocuklarını yüksek öğrenim dâhil eğitimin her kademesinde erkek veya kız okullarında okutabilmelidir.

KADIN İÇİN ÖNCELİK EVİ OLMALI

Kadın ile erkek arasında çalışma hakkı noktasında bir ayırım yoktur. Ancak erkek ve kadının gerek ailedeki gerekse toplumdaki konumları ve fizyolojik özellikleri dikkate alındığında, konum ve özelliklerine uygun iş sahalarının bulunması gerekir. Bunun yanında geçim yükümlülüğünü erkeğin yüklenmesi, kadın için çalışmada tabii önceliğin evi olması gerektiğine inanmaktayız.

ZİNA SUÇ OLMALI

Toplumun ve neslin selameti için seküler anlayışın dayatmalarının sonucu suç olmaktan çıkarılan zina, yeniden suç olarak tanımlanmalıdır. Çünkü zinanın yasaklanması kişinin nesil emniyetini korumaya yönelik bir insan hakkıdır.

AK PARTİ SIRALARINDA MECLİSE GİRECEKLER!

Gazeteci Nevşin Mengü canlı yayında okuduğu parti programına ateş püskürdü: “Bu adamlar bunu istiyor ve AK Parti sıralarında milletvekili olarak meclise girecekler.” Dedi.

Nevşin Mengü’nün canlı yayında okuduğu ve ateş püskürdüğü parti programındaki o madde de şöyle:

KADINA MİRAS BIRAKILMAYABİLİR!

Mülkiyet hakkı varislerine miras bırakma hakkını da kapsar. Devlet bunu kısıtlayamaz. Mirasın uygulanması konusunda herkes aynı uygulamaya tabii tutulmamalı. Her toplumun inanç ve değerlerine meşru örf ve adetlerine göre taksim yapabilmelerine imkan verilecek şekilde düzenleme yapılmalıdır.

Editör: Habererk Haber Merkezi