Gazeteci Nevşin Mengü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile ilgili çok konuşulacak bir imada bulundu. YouTube kanalında gerçekleştirdiği yayında Bakan Varan'ın ODTÜ'ye sınav sorularını çalarak girdiğini ima eden Mengü, "Hazırlık okuması gerekirdi, atladı mı artık ne yaptı?" dedi.

Programda Bakan Varank'ın İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Mengü, ODTÜ hazırlık sınıfında İngilizce eğitim verildiğini kaydetti. Mengü, "Varank'ın hazırlık okuması gerekirdi, hazırlığı atladı mı artık ne yaptı? Belki de ODTÜ'ye nasıl girdiyse hazırlığı da öyle atlamıştır. Hatırlayın öyle dönemler oldu." ifadelerini kullandı.

VARANK: ZORLARINA GİDİYOR!

Bakan Varank, Mengü'nün açıklamalarına tepki gösterdi. Nevşin Mengü'nün paylaşımını alıntılayıp etiketleyerek paylaşım yapan Varank, "Tuttuğum aynada, kendi faşist zihniyetleri karşılarına çıkınca nasıl da zorlarına gidiyor! Ben Indiana'da fizikçi Geoffrey Fox ile çalıştım, beraber makalelerimiz var, hiç kılık kıyafetimle, inancımla ilgilenmedi. Ona da yaz istersen, belki soruları dağıtmıştır?" dedi.

Bunun üzerine Varank'ın paylaşımını alıntılayan Mengü ise "Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim." dedi.

Editör: Yadigar Hanım