Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, 2018 yılında yaptığı bir konuşmada, kadını dövmenin bir hikmeti olduğunu, kadınların ise kocalarından dayak yedikleri için şükretmesi gerektiğini söyledi. 

Çocuk yaşta evlilik, asansörde halvet, yatak yorganda şehvet fetvalarıyla gündem olan Yıldız, sözlerine Allah, peygamber ve din adına konuştuğunu söyleyerek başlıyor. “Kadınların Allah erkeklere dövün rahatlayın diye müsaade etmesinden dolayı sabaha kadar şükretmeleri gerekiyor” diyen Yıldız, internette yayınlanan konuşmasında emniyet müdürlüğünden dayağın nasıl atılacağını dilekçe ile öğrenilebileceği tavsiyesinde bulunuyor.

Yıldız’ın kadına şiddeti savunduğu konuşması şöyle:

“Ne diyor hadisi şerif; yüzüne vurmayacaksın diyor, boyundan yukarıya vurmak yasak. Göğüs kısmına vuramıyorsun, beline vuramıyorsun. Bunu emniyet müdürlüğüne dilekçe yazın, nasıl vurulacağını öğretsinler size. Cetvelden uzun bir sopayla vuramıyorsun. Elini yumruk yapıp vuramıyorsun. Avcunun içiyle olduğu gibi vuramıyorsun.  İşkence yapmak, acıtmak için değil, deşarj olmak için vurdurtturuyor Allah teala. Eğer erkeğe burasına kadar geldikten sonra ‘dokunma bu kadına’ dersen başka yolla erkek rahatlar. O da o kadını delirtir aslında. Kadınların Allah erkeklere dövün, rahatlayın diye müsaade etmesinden dolayı sabaha kadar şükretmesi gerekiyor, kumadan rahatsız oluyorsa. Niye İslamiyet’i biz kafirlerden öğrenelim ki? Niye demeyelim ki; Allah vur dediyse bu vurmakta vardır bir hikmet.”

Allah, peygamber ve din adına konuştuğunu söyleyen Yıldız, skandal sözleriyle kadınların da tepkisini çekiyor. 

Editör: Yadigar Hanım