Türkiye'de durum bu iken bir Türk Youtuber'ın çektiği gezi videosu, diğer ülkelerde izin alınmadan gıda maddesinin bile sokulmadığını ortaya çıkardı.

Dünyanın bir çok ülkesine yaptığı tanıtım gezilerinden bir tanesini de Yeni Zelanda'ya gerçekleştiren Mert Öztürk isimli Youtuber, ülkedeki izlenimlerini "Yeni Zelanda'ya geldim. İlk günüm" başlıklı videoda anlatıyor. Ülkeye bildirilmeden herhangi bir gıda maddesi bile sokmanın cezası olduğunu vurgulayan Öztürk, Yeni Zelanda'da yaşayan Türklerle birlikte çektiği videoda şu ayrıntılara dikkat çekiyor:

"Auckland’ı keşfediyoruz. Ülkedeki bütün oteller dolu. Burası dünyada en rahat yaşanan yerlerinden bir tanesi. Gezilecek yerleri, vatandaşlığı, dünyada istediğinizi yapabileceğiniz bir ülke. Doğrudan doğruya vatandaşlık alarak dünyayı gezebilirsin. Pasaportu çok kuvvetli. 

Auckland’ın en zengin mahallelerini geziyoruz. Ülkeye bildirmeden kuruyemiş bile sokamıyorsunuz. Bunun deklare edilmemesi halinde 400 Yeni Zelanda Doları cezası bulunuyor. Ülkede çok fazla enflasyon yok. Evlerin bahçelerinde Yeni Zelanda bayrakları asıyorlar, yani milliyetçiler."

Editör: Yadigar Hanım