Oğuzhan Uğur, hakkında verilen takipsizlik kararını Twitter hesabından yayınladığı video ile açıkladı. Videoda kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan grubun adliye önündeki basın açıklaması,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının kararı ve Oğuzhan Uğur'un kararı arkadaşlarıyla kutlaması yer alıyor,

OĞUZHAN UĞUR YENİ SEZONUNUN TANITIMINDA CÜBBELİ SARIKLI KARAKTERLER KULLANMIŞTI

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur, Youtube kanalı BlaBla TV'de yayınladığı "Pinç" isimli programının yeni sezon tanıtım fragmanında sarıklı, cübbeli ve sakallı karakterlerin yer alması üzerine aralarında imamların da olduğu bir grup vatandaş, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçundan şikayette bulundu. 

ARALARINDA İMAM DA BULUNAN BİR GRUP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Suç duyurusunda bulunanlar, adliye önünde yaptıkları basın açıklamasında Uğur'un İslami değerlere hakaret ettiğini iddia ederek, “Oğuzhan Uğur isimli sanatçı ve sosyal medya fenomeni, bir fragman üzerinden alenen ırkçılık ve nefret söylemiyle İslami kisveyle alay etmiştir. Biz bu fiili protesto etmek ve kınamak adına İstanbul adliyesine geldik. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu şahıs, yaptığı açıklamada, ‘Ben bu fragmanda Afgan halkını ön plana çıkardım' diyerek özrünün üzerine daha büyük bir kabahat işlemiştir. Bu videoda konulan kıyafetler, şahısların duruşları tamamıyla İslam'ı temsil etmektedir” demişti.

UĞUR AFGANLILARA TEPKİ VERDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Gelen tepkiler üzerine açıklamada bulunan Uğur, “Elini kolunu sallayarak toprağıma çöken kimliği belirsiz Afganlara verdiğimiz tepki ‘din düşmanlığı' olarak başlıklandırılmış. Dini kullanıp milletin kafasını karıştırmayın, kılıf uydurmayın. Nasılsa ileride bunun acısını hep beraber çekeceğiz. Biz biliyorduk diyeceğiz, siz hata” ifadelerini kullanmıştı.

Ünlü fenomenin, sosyal medya hesaplarında paylaştığı fragmanda cübbeli, sarıklı, elinde silah taşıyan ve pilavı eliyle yiyen şahıslar yer alıyordu.

Editör: Yadigar Hanım