İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusunun kızını 6 yaşında evlendirip cinsel istismara maruz kalmasına tepkiler çığ gibi büyürken, bir çocuk istisları haberi de Konya'dan geldi.

İddiaya göre, Konya'da lise son sınıf öğrencisi G.A. (17), okulunun müdürü H.A. tarafından "Seni MİT'e memur olarak alacağız" vaadiyle kandırdı. H.A.'nın MİT mensubu olarak tanıştırdığı elektrik ustası evli ve 1 çocuk babası Ahmet Mandal (41), G.A.'ya cinsel istismarda bulundu. Okul müdürü H.A.'nın, başka bir okulun müdürü A.S.K.'nin odasında Mandal ile dini nikahlarını kıydığı, daha sonra mandal'ın, Merve adındaki bir MİT çalışanıyla tanıştıracağını söyleyerek götürdüğü evinde şiddet ve tehditle günlerce tecavüz ettiği öne sürüldü.

Olayın ardından G.A.'nın ailesinin şikayeti üzerine kendisini MİT mensubu olarak tanıtan Ahmet Mandal, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri H.A. ile A.S.K.,'yı açığa aldı ve iki müdür ile olay hakkında soruşturma başlattı.

HERŞEY MÜDÜRÜN VAATLERİYLE BAŞLADI

Başından geçenleri gözyaşları içinde anlatan G.A., her şeyin okul müdürü H.A.’nın vaatleriyle başladığını söyledi. Okul müdürü H.A.'nın "Derslerinde başarılı olduğu için ‘Seni MİT’e memur olarak alalım" dediğini ifade eden G.A., şöyle devam etti:

"Sonra müdürüm, yanında bizim okuldan bir kız arkadaşım ve ismini Ahmet Mandal olduğunu belirten kişiyle birlikte, beni evden aldılar. ‘Seni MİTe uygun gördük’ dediler. Ben de ‘tamam’ dedim. Ahmet Mandal da gösterdiği kurum kimliğiyle MİT’te çalıştığını söyledi. Sonraki günlerde bana ‘Seni MİT’e aldık’ dediler. Sonra ‘Okuldan birine seni 1 ay takip ettirdik ve MİT, senin yanlışını görmüş. Seni bir erkekle otobüste yan yana otururken görmüşler. Fotoğrafın elimizde, ailene göstermemizi istemezsin herhalde dediler.

konyada-cinsel-istismar-magduru-lise-ogrencisini-korkutan-beraat-003.jpg

Daha sonra Ahmet Mandal 'MİT’e memur olarak daha kolay girmen için benimle sevgili rolü yapman gerekiyor. Bundan da kimsenin haberi olmasın. Herkes gerçek sevgili sansın. Telefonlarımız dinleniyor, mesajlarına, konuşmana dikkat et. Takip ediliyoruz, kameralara çok dikkat et’ dedi. Ben önce bu teklifi reddettim. Okul müdürüm H.A., bana gelerek ‘Bu adam, seni otobüsteki bu fotoğraflarınla kabul ediyorsa, sen de kabul etmek zorundasın’ dedi. Böyle deyince ben de kabul ettim.

AİLEMLE TEHDİT ETTİLER

Ahmet Mandal, bana dini nikah kıymaktan bahsetti, ben de ‘Seni de istemiyorum işini de istemiyorum’ dedim. Sonra başka bir okulun kadın müdürüne söylemişler. O kadın müdür gelip benimle konuştu. ‘İmam nikahı bir kadının hakkı, nikahı kıysanız güzel olur. Hem de günah olmaz’ dedi. Ben yine reddettim. Ahmet Mandal, bu kez beni aileme zarar vermekle tehdit etti. Ben de mecburen kabul etmek zorunda kaldım. İmam nikahını, o kadın müdürün odasında, kendi okulumun müdürü kıydı. O kadın müdür, eşi ve okulun hizmetlisi de oradaydı. Sonra bana ‘mehir’ diye bir şey imzalattılar. Bu mehrin bir ev olduğunu söylediler.

17 yaşındaki liseli kıza tecavüz tuzağı: Seni MİT’e alacağız diyerek evine götürdü sonra da…

Nihaktan sonra Ahmet Mandal, beni Merve adındaki bir MİT çalışanıyla tanıştıracağını söyleyerek evine götürdü. Evine gittiğimizde Merve nerede diye sordum? ‘Ne Mervesi, imam nikahı kıyıldı. Bunun gereği bizim birlikte olmamız lazım’ dedi. ‘İmam nikahını bozalım bitsin’ dedim. Bana şiddet uygulayarak, ailemin canıyla tehdit etti ve zorla bana tecavüz etti.

Ertesi gün ağlayıp, evime gitmek isterken, okul müdürüm bana, ‘Bu imam nikahının gereği. Siz artık evlisiniz, çok normal bir şey, günah da yazılmıyor’ dedi. Sonra Ahmet Mandal beni ‘Babana söylerim, sen kendi isteğinle gelmişsin gibi anlatırım’ diyerek tehdit etti. Tehditler her geçen gün arttı, her çağırdığında gitmek zorunda kaldım. Bana evimde dinleme cihazı olduğunu söyledi."

Okul müdürü H.A.’nın ‘Seni kurumun başındaki kişiyle tanıştıracağız’ diyerek bir albayla tanıştırdığı için MİT mensubu olacağına inandığını anlatan G.A., diğer okul müdürünün babasını okula çağırarak, "Artık MİT’te ders alacak, eğitim alacak’ deyip Ahmet Mandal’ın eğitime götürme bahanesiyle evinde günlerce silahla tehdit ederek kendisine tecavüz ettiğini kaydetti.  

17 yaşındaki liseli kıza tecavüz tuzağı: Seni MİT’e alacağız diyerek evine götürdü sonra da…

“KORKUDAN OKULA GİDEMİYORUM”

Korkudan okuluna gidemediğini, sokağa bile çıkamadığını dile getiren gece ailesinin başında beklediğini belirtti. Yaşadığı korunç günleri unutamadığını bildiren genç kız, adaletin yerini bulmasını istedi.

Baba G.A. ise kızının başından geçenleri anlatması üzerine, tanıştıkları albayın yanına gidip durumu sorduğunu, ancak albayın olan bitenden haberi olmadığını bildirerek, savcılığa suç duyurusunda bulunması için yönlendirdiğini söyledi.

Albayın yanından ayrıldıktan sonra okul müdürlerinin telefonla arayıp tehdit ettiklerini ileri süren baba G.A., buluşma noktasına gelen kızının okul müdürü H.A., diğer okulun kadın müdürü A.S.K. ve aynı zamanda Ahmet Mandal’ın arkadaşı olan eşi M.K.’yi polise yakalattığını anlattı.

Zanlı Ahmet Mandal, baba G.A.’nın şikayeti üzerine 25 Kasım günü ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklandı. H.A., A.S.K ve eşi M.K. ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili olarak okul müdürleri H.A. ve A.S.K. hakkında soruşturma başlatarak, açığa aldı. Milli Eğitim Bakanlığı olayın araştırılması için müfettiş görevlendirdi.

17 yaşındaki liseli kıza tecavüz tuzağı: Seni MİT'e alacağız diyerek evine götürdü sonra da…

Editör: Yadigar Hanım