Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na sert 'Erdoğan' yanıtı Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na sert 'Erdoğan' yanıtı

CHP’nin eleştirilen Hatay adayı Lütfü Savaş’ın, CHP Hatay Milletvekili Mullaoğlu için “Acilciler bunlar, Mihraç Ural’ın uşağı” şeklinde konuştuğu bir ses kaydı yayımlandı.

soL, konuyla ilgili Mullaoğlu’nun görüşünü aldı. Gazeteci Aslıhan Gençay, son zamanlarda CHP’nin tartışılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş hakkında detaylı haberler yapıyor. Gençay en son bugün, Savaş’ın sesine benzeyen bir ses kaydı paylaştı. Kayıtta Lütfü Savaş’ın CHP’li Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu için “Servet, bana karşı değil. Mihraç Ural’ın buradaki uşağı. Bunlar konuşuyor. Bunları tanıyacaksın. Bunlar Türk milliyetçisi falan değil. Bunlar Acilciler. Suriye kanadındaki Mihraç Ural’ın uşağı. Onlarla görüşüyor, kayınbabasıyla” şeklinde söylediği işitiliyor.

soL, ses kaydının Lütfü Savaş’a ait olup olmadığını başka bir kaynaktan doğrulayamadı, ancak kayıtta adı geçen vekil, kaydı yargıya götürüp gerçekliğini sınama niyetinde. CHP’nin bir büyükşehir adayının, aynı şehirden CHP’li bir milletvekiline hakaret ettiği ses kaydıyla ilgili iddiayı, Savaş’ın saldırdığı vekil Mullaoğlu’na ilettik. CHP’li vekil, “Kullanılanlar, akla sığacak sözler değil” diye tepki gösterdi.

Konuyu kendisinin de sosyal medyada gündeme gelince öğrendiğini belirten Mullaoğlu, “Duyduklarıma inanmak bile istemiyorum. Umarım doğru değildir. Hukuki olarak tüm haklarımı kullanacağım” dedi.

‘AKP tarafından terörist olarak damgalanmaya alışkınız ama kendi adayımızdan duymak yakışmadı’

Söz konusu ses kaydında CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş’ın, CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu için “Bunlar Türk milliyetçisi falan değil. Bunlar Acilciler. Suriye kanadındaki Mihraç Ural’ın uşağı. Onlarla görüşüyor” dediği ileri sürülüyor.

Bahsi geçen örgütün “bir terör örgütü olduğu ve Reyhanlı’da yaptığı bombalı saldırılarla tanındığını” savunan Servet Mullaoğlu, soL’a verdiği röportajda “AKP tarafından bağlantısız olarak herhangi bir konuda terörist olarak damgalanmaya alışkınız. İktidarın alışkanlık haline getirdiği siyaset bu. Ama kendi adayımız tarafından böyle anılmak yakışıksız oldu. Hâlâ duyduklarıma inanamıyorum. Doğru olmadığını ummak istiyorum” dedi.

Lütfü Savaş’ın adaylığına karşı çıkmıştı

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, aday belirleme süreçlerinde CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda Lütfü Savaş’a karşı çıkanlardan.

Kendisi bunu “Halkımızın sesini genel merkeze ilettim. Bu benim görevimdi” diye ifade ediyor. Ses kaydıyla ilgili daha önce bir bilginiz var mıydı sorusuna “Daha önce böyle bir şey işitmedim. Kulağıma da bir şey gelmedi. Ama duyduklarım çok kırıcı. Doğru mudur bilmiyorum. İnanmak bile istemiyorum. Ama Lütfü Bey’in adaylığına karşı Hatay yerelinde ciddi bir tepki vardı. Ben de bunu görevim gereği CHP Genel Merkezi’ne ilettim. İddia edilen ses kaydı bu sürecin sonrasına rastladı” cevabını veriyor.

‘Hukuki olarak hakkımı arayacağım’

Kendisinin de bir hukukçu olduğunu söyleyen Servet Mullaoğlu, yaşanan durumdan dolayı üzüntülü olduğunu ve iddia edilen ses kaydına inanmak istemediğini dile getirdi. “Aynı zamanda hukukçuyum. Bu konuyu yargıya taşıyacağımı bildirmek isterim. Eğer ses kaydı gerçekse ve iddia edildiği gibi sözlerine yer veriliyorsa hukuken hakkımı arayacağım” diyen Mullaoğlu ses kaydında adı geçen Mihraç Ural’ı tanımadığını ve bugüne kadar kendisiyle hiç irtibatının olmadığını vurguladı.

İddialara ilişkin henüz Lütfü Savaş cephesinden bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: sol- ÖZKAN ÖZTAŞ