Cumhuriyet Halk Partisi CHP ve İYİ Parti, İsveç’in başkenti Stockholm’de terör örgütü PKK/PYD-YPG yandaşlarınca gerçekleştirilen eyleme tepki gösterdi.

CHP: Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı’na yönelik provokasyon girişimini şiddetle kınıyoruz.

CHP’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “İsveç’te hain terör örgütüne mensup kişilerin Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı’na yönelik provokasyon girişimini şiddetle kınıyoruz. İsveç makamlarını sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

“Bu tavrı değerli buluyoruz"

CHP’nin açıklamasının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik CHP’nin tweetini alıntılayarak paylaşımına, “Tüm siyasi partilerin teröre karşı ortak duruş geliştirmesi ve terörle mücadeleyi desteklemesi milli birliğimiz açısından son derece önemlidir. Teröristlerin Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye Cumhuriyetine dönük saldırısı karşısında ortaya koyduğunuz bu tavrı değerli buluyoruz” notunu düştü.

İyi Parti'ye de destek geldi

Çelik, İYİ Parti tarafından yapılan paylaşımı da alıntılayarak, “İsveç’te terör yandaşlarının Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye Cumhuriyeti’ne dönük saldırısı karşısında, İyi Parti yöneticileri tarafından ortaya koyulan tavrı değerli buluyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye Cumhuriyetine yapılan saldırı karşısında siyasi partilerin teröre karşı güçlü dayanışma göstermesi tüm dünyaya verilen bir mesajdır” ifadelerinde bulundu.

“Kararlılıkla durmayı sürdüreceğiz"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da, “Terör örgütü ve uzantılarının İsveç’te gerçekleştirdiği ve ülkemiz adına asla kabul edemeyeceğimiz provokasyonu kınıyoruz. İsveç makamlarını bu konuda gerekli adımları atmaya çağırıyoruz. İYİ Parti olarak terör örgütlerinin karşısında kararlılıkla durmayı sürdüreceğiz” paylaşımında bulundu.

Editör: Bumin Kağan Muti