Alman otomobil üreticisi Opel yeni bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Elektrikli model seçenekleri ile müşterilerine geniş bir yelpaze sunacağa benziyor. Planlamaya göre 2024 yılında Opel’in her modelinin elektrikli seçenekleri de olacak. 2028 yılında da Avrupa’da sadece elektrikli modelleri satışta olacak. Yeni Crossland modelini elektrikli bir versiyonla tanıtacak olan marka; tamamen elektrikli, şarj edilebilir hibrit ve hidrojen yakıt hücresi çözümlerine yakında 48V hibritleri de dahil etmeyi planlıyor. Opel, Avrupa’da tamamen elektrikli araçlar sunmayı ise 2028 yılında hayata geçirmeyi hedefliyor. Marka kısa bir süre önce “Şimşek” logosunu da elektriklendirdi.

Opel Yeni Crossland ile İlk Adımını Atıyor!

Opel’in elektrikli araçları için planlamasına ilk adımını 2024’te yeni nesli tanıtılacak olan, markanın B-SUV segmentindeki temsilcisi Crossland olacak. Yüzde 100 elektrikli yeni Crossland modeli ile Opel, tamamen elektrikli bir marka olma yolunda adım daha atmış olacak.

Opel CEO’su Florian Huettl; “Bir taraftan yeni Crossland ile elektrikli sürüş keyfini tüm ürün gamımızda sunarken, diğer taraftan müşterilerimize, modellerimizin her birinde emisyonsuz ulaşım seçeneği sunacağız.” dedi.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı