İYİ Parti’nin adayı Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının resmi olmayan verilere göre AKP’nin mevcut belediye başkanı tarafından 16 bin 138 oy farkla kazanıldığını, ancak bu sonuçların şaibeli olduğunu iddia etti.

CHP’li belediye göçmenlerin nikah ücretini 25 kat arttırdı! CHP’li belediye göçmenlerin nikah ücretini 25 kat arttırdı!

Yılmaz, sandıkların üçte ikisinde usulsüzlük tespit edildiğini ve Ordu’da kullanılan 486 bin 737 oyun 93 bininin geçersiz sayıldığını, bu durumun Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirtti. Ayrıca, bazı sandıklarda çift mühür vurularak oyların iptal edildiğini ve bu yüzden 25 bin oyun geçersiz sayıldığını öne sürdü. Yılmaz, bu iddialarla ilgili delilleri mahkemelere ve Yüksek Seçim Kurulu’na sunduklarını ifade etti. Seçim sonuçlarına itiraz eden Yılmaz, Ordu’daki geçersiz oyların yoğunlaştığı bölgeleri ve yaşanan usulsüzlükleri detaylandırdı.

Seçim kurulları, sandıkta elde ettiğimiz zaferin Orduluların gerçek iradesini yansıtmasını sağlamalıdır. Biz sadece adalet arıyoruz ve bu adaleti sağlayacak hakimlere güvenimizi ve güvenmek isteğimizi vurgulamak istiyoruz. Ordulular’dan beklentimiz nedir? Bugün itibarıyla itirazlarımızı yaptık ve bu itirazlar iki günlük bir hukuki sürece tabidir. Bundan sonra süreç, İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimine göre işleyecektir.

Bütün ilçelerimizde sandık kurulu sayımları yeniden başladığında, vatandaşlarımızı adliyelerin önüne gitmeye çağırıyoruz. Ordu Barosu’nu da göreve çağırıyorum. Düşüncesi ne olursa olsun, bir haksızlık, usulsüzlük ve adaletsizlik söz konusu olduğunda, bu adaletsizliği giderecek meslektaşlarımızı sürece dahil olmaya davet ediyorum.

“İSTANBUL SEÇİMLERİNDEN DAHA BÜYÜK BİR USULSÜZLÜK”

31 Mart yerel seçimlerinde yaşananlar, daha önce tekrarlanan İstanbul seçimlerini hatırlatan Enver Yılmaz, Ordu’daki usulsüzlüğün çok daha büyük olduğunu belirtti. Yılmaz, 455 sandığın yeniden sayılması talebiyle itiraz ettiklerini ve “Kimse hile yaparak, seçimi kazanıp o belediye koltuğunda oturamaz” dedi.

“15 BİN SEÇMENLİ İLÇEDE 5 BİN GEÇERSİZ OY”

Ayrıca, gazeteci Murat Ağırel, Enver Yılmaz’ın ekibiyle yaptığı görüşmeler sonucunda, tespitler doğruysa Ordu’daki seçim sonuçlarının değişebileceğini belirtti. Ağırel’in ifadesine göre, “Sadece 15 bin seçmenli Akkuş ilçesinde 5 bin geçersiz oy bulunuyor. Türkiye’deki geçersiz oy oranı %2 iken, Ordu’da bu oran %6. YSK’nın verileri ile parti verileri ve birleşik oy pusulaları uyuşmuyor. YSK verilerine göre fark 16 bin iken, parti tarafından yeniden sayılan ıslak imzalı tutanaklarla fark 5 bine indi” şeklinde aktardı.

Kaynak: Haber Merkezi