Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Voyag Turizm Otelcilik İşletmesi ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim şirketinin Antalya Serik ilçesinde 2 milyar 150 milyon lira tutarındaki modernizasyon projesi de “bölgesel öncelikli yatırım” sınıfında listede yer alıyor.

Şirket, 5 yıldızlı 531 ve 1.200 yataklı iki otel ile golf tesisi yapması karşılığında şu destek araçlarından yararlandırılacak:

Faiz desteği,

Gümrük Vergisi Muafiyeti,

KDV istisnası,

Sigorta Primi İşveren Hissesi 7 yıl

Vergi indirimi %80

YKO %40

Haziran/2022 teşvik listesindeki en yüksek dördüncü yatırım Voyag Turizm Şirketine tanınmış.

İlk bakışta dikkat çeken projeler şunlar:

Polimetal Madencilik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.’nin 2 milyar 212 milyon lira tutarındaki Balıkesir Bigadiç’te; “Uranyum-Toryum- Demir dışında kalan metal cevherleri yatırımı” projesi yararlandırılacak. Projede; “Bakır konsantre 40 bin ton/yıl; çinko konsantre 50 bin/yıl; Dore Altın 2,04 ton yıl; Dore Gümüş 27,59 ton yıl” üretilmesi öngörülüyor.

Batı Kiptaş Kağıt San. ve Ticaret AŞ’nin Aydın Söke’de gerçekleştireceği; 4 milyar 883 milyon lira tutarındaki “imalat-kağıt hamuru-kağıt ve mukavva imalatı” projesi,

Mikroman Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Muğla Yatağan’da gerçekleştireceği 1 milyar 121 milyon lira tutarındaki “Kuvars esaslı reçine veya çimento bağlayıcılı kompoze levha 1.362.000 M²/yıl” projesi.

Editör: Gökçe Sevim