Seyahat planlamanın önemli adımlarından biri konaklama seçimi ve rezervasyon aşamasıdır. Doğru otel seçimi, seyahatinizi keyifli ve konforlu hale getirir, yanlış seçimler ise seyahat deneyiminizi olumsuz etkileyebilir. 

Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uygun otel rezervasyonu yapmak için aşağıdaki önerilerimizi uygulayarak daha kaliteli bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Bütçenizi Belirleyin

Seyahatinizi planlarken ayıracağınız toplam bütçeyi belirleyerek ulaşım, konaklama, yeme-içme ve diğer harcamalarınızı bu bütçeye göre yönetmenizi öneririz. Bütçenize uygun bir otel seçmek için belirlediğiniz fiyat aralığındaki otelleri kolayca karşılaştırabilirsiniz. 

Konaklayacağınız Konumu Belirleyin

Otel rezervasyonu yapmadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri de otelin konumudur. Seyahat süresince en çok vakit geçireceğiniz yerlere yakın konumda bir otel bulmak zaman açısından size avantaj sağlar. Şehir merkezine, sahile, turistik bölgelere yakın konumdaki otellerde konaklamak seyahatiniz boyunca size zamandan ve enerjiden tasarruf ettirir. Bütçeniz yakın konumlardaki oteller için yeterli değilse otobüs, tren, metro, tramvay gibi toplu ulaşıma yakın konumda olan otelleri de değerlendirebilirsiniz. 

İzmir otelleri ve yurt içi otelleri için dilediğiniz lokasyonda kolayca arama yapabilirsiniz. 

Otelinizi Seyahat Amacınıza Göre Seçin

Aile ile deniz tatili, romantik bir balayı, şehir ve iş seyahati gibi birçok amaca göre farklı otel konseptleri mevcut. Seyahat amacınıza göre otel seçmek bu aşamada oldukça önem taşıyor. Örneğin; yeni lezzetler keşfetmek ve şehrin turistik noktalarını görmek ve lokal yaşamı deneyimlemek için yoğun programlı bir seyahat planlıyorsanız her şey dahil 5 yıldızlı bir otelde konaklamanıza gerek yok. Şehrin turistik noktalarına yakın ve sadece konaklama hizmeti sunan butik otelleri, pansiyonları veya apart otelleri tercih edebilirsiniz. Aileniz ile keyifli bir yaz tatili yapmak için seçtiğiniz otelin deniz kenarında yer alması, havuzu olması ve çocuklara özel aktiviteler sunması gibi özellikler size ekstra konfor sağlayacaktır. 

Otel İmkanlarını İnceleyin

Otellerin sunduğu hizmetler, otel seçerken size yardımcı olacaktır. Toplantı salonu, çalışma alanı, ücretsiz internet, spor salonu, spa merkezi, otel transferi, tur ve rehberlik hizmeti gibi ihtiyaçlarınıza yönelik ve size ek konfor sağlayacak imkanları inceleyerek size en uygun oteli kolayca bulabilirsiniz. 

Erken Rezervasyon Yapın

Turist yoğunluğunun en yüksek olduğu yaz, yılbaşı, bayram, sömestir gibi tatil sezonlarında talep fazlalığının olması ve buna bağlı olarak oda seçeneklerinin de kısıtlı olması nedeniyle yüksek fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Konaklamak istediğiniz otelin en iyi fiyatlarından faydalanmak için rezervasyonunuzu birkaç ay öncesinden yapmanızı öneririz. Yurt içi ve yurt dışındaki birçok otel, erken rezervasyon yapan müşterilerine büyük indirimler sağlar. Erken rezervasyon yapmak aynı zamanda bütçenizi daha verimli yönetmenizi sağlar. 

İptal Edilebilir Rezervasyonları Tercih Edin

Seyahat öncesinde öngörülemeyen koşullar oluşabilir ve bu nedenle seyahatinizi iptal etmek veya değiştirmek durumunda kalabilirsiniz. Bu koşullarda rezervasyonunuzun ve ödediğiniz ücretin yanmaması için otel rezervasyonunuzu yapmadan önce iptal edilebilir olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Oteller, bu durumlar için rezervasyon sırasında iptal edilebilir veya iptal edilemez olmak üzere farklı seçenekler sunabilir. İptal edilebilir oda seçenekleri biraz daha yüksek fiyatlı olsa da seyahatinizi güvence altına almak için oldukça önemlidir. 

Otel Yorumlarını İnceleyin

Otelde daha önce konaklama yapmış misafirlerin deneyimleri, otel seçimi sırasında size yardımcı olacaktır. Otel araması yaparken çoğu web sitesi ve mobil uygulama, otellerin mevcut puanlarını da size gösterir. Otel puanı, müşterilerin konaklama sonrası değerlendirmelerinin ortalaması alınarak belirlenir. Odaların temizliği, konforu, genel hizmet kalitesi ve otelin konumu hakkında yapılmış detaylı yorumları okumadan rezervasyonunuzu yapmayın. Müşteri yorumlarına Google ve farklı web siteleri üzerinden ulaşabilirsiniz. İyi bir konaklama deneyimi yaşamak istiyorsanız otelinizin puanının 7 ve üzeri olmasına dikkat etmelisiniz.

Editör: İsmail Türk