Mersin'de meydana gelen ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasında tutuklanan otobüs şoförü Ali Güler'in ifadesi kamuoyuna yansıdı. Güler, "Toll booth'tan geçtikten sonra bir aracı geçtim. Hava çok yağışlıydı ve yol kaygandı, bu yüzden kontrolü kaybettim. Bu durum için çok üzgünüm," dedi.

26 Mayıs'ta Yenice Mahallesi'nde bulunan Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nda gerçekleşen kaza, Star Diyarbakır firmasına ait bir yolcu otobüsünün şoförü Ali Güler'in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaşandı. Kontrolden çıkan otobüs, bariyerleri aşarak karşı şeride geçti ve kimlikleri belirsiz iki otomobil ve bir kamyonla çarpıştı. Olay yerine Mersin ve Adana'dan çok sayıda acil servis ekibi yönlendirildi.

Sinan Ateş cinayeti davasında sorulamayan sorular Sinan Ateş cinayeti davasında sorulamayan sorular

Kaza sonucu 10 kişi hayatını kaybetti ve 39 kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere sevk edildi ve tedavileri devam ediyor. Hafif yaralanan ve gözaltına alınan şoför Güler, ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İfadesinde, kazanın oluş şeklini ve duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Kaynak: DHA