Çinli otomotiv devi Geely, akıllı telefon modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Şirket mobil pazarda Apple, Samsung, Xiaomi ve diğer markalarla yarışacak.

Çok sayıda akıllı telefon üreticisi otomobil pazarını hedef alarak kendi elektrikli araçlarını geliştirmeye başlarken, Çinli otomobil devi Geely akıllı telefon üretmeye karar verdi.

CNBC'nin aktardığı habere göre, Geely'nin kurucusu Li Shufu, merkezi Wuhan'da bulunan Hubei Xingji Shidai Technology adlı yeni bir yan şirket kurdu. Yeni kuruluş, akıllı telefonlar da dahil olmak üzere küresel tüketiciler için birinci sınıf akıllı cihazlar geliştirmek için küresel teknolojileri ve kaynakları kullanacak.

Geely temsilcileri, şirketin ilk akıllı telefonlarının ne zaman ve hangi marka altında piyasaya çıkacağına dair herhangi bir ayrıntı açıklamadı, ancak akıllı telefonların, şirketin ana otomotiv işini tamamlayacağını söyledi. Li Shufu, mobil cihazların araç içi kabiliyetin anahtarı olabileceğini belirterek, "Modern otomobillerdeki teknoloji ile akıllı telefon yazılımı arasında yakın bir bağlantı var. Yakın zamanların en büyük eğilimi, bu sınırlar arasında kullanıcılara daha rahat ve akıllı, çoklu ekran arayüzleri sağlayan kullanıcı ekosistemleri oluşturmak." ifadelerini kullandı.

Geely'nin mobil pazara adım atması, otomobil üreticisinin yeni alanlara yayılma konusundaki kararlılığının altını çiziyor. Çinli şirket, akıllı telefon üretiminin yanı sıra uydu ve uçan araba geliştirmeye de karar verdi.

Editör: TE Bilişim