Akşam saatlerinde yolda kalan gençler, kendilerini alan sürücüye “dayı” diye hitap ederken, onun Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız olduğunu öğrenince adeta şoke oldu.
Olay, öğrencilerin yurtlarına ulaşmak için otostop çektiği sırada meydana geldi. Tanımadıkları bir sürücünün aracına binen gençler, yolculuk boyunca samimi bir sohbet sürdürdü. Sürücüye “dayı” diyerek hitap eden öğrenciler, araçtan inmek üzereyken gerçeği öğrendi: Karşılarındaki kişi, üniversitelerinin rektörüydü!
Sohbet sırasında öğrencilerden biri, rektörü tanıyıp tanımadıklarını sorunca Prof. Dr. Yıldız, “Ben atandım” diyerek kimliğini açıkladı. Bu cevap karşısında şaşkına dönen gençler, özellikle ön koltukta oturan Bilgisayar Programcılığı 1. sınıf öğrencisi Kadir’in, “Dayı rektörüm!” tepkisiyle kahkahalara boğuldu. Kadir’in Diyarbakırlı samimiyeti ve bu çıkışıyla başlayan anı, sosyal medyada hızla yayıldı.
Öğrencilerin bu eğlenceli ve şaşırtıcı hikayesi, sosyal medya platformlarında büyük yankı uyandırdı.
Kullanıcılar, “Böyle rektör görülmedi!”, “Dayı dedikleri adam rektör çıkarsa!” gibi yorumlarla olaya hayranlıklarını dile getirdi. Öğrenciler ise bu unutulmaz anıyı hayatları boyunca hatırlayacaklarını belirtti.