9 günlük Kurban Bayramı tatilini memleketinde ya da tatil beldelerinde geçirmek için yola çıkanların çileli dönüşü başladı. Bir çok otoyol giriş ve çıkışlarında trafik kilitlendi, sürücüler saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Tatilin son gününde İç Anadolu'nun bir çok ilinden yola çıkanlar, Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişinde yoğunluk yarattı. Sabah erken saatlerde yollara çıkan tatilciler İstanbul yönünde araç yoğunluğun neden oldu.

Otoyolun Ankara yönünde ulaşım rahat şekilde sağlanırken, trafik ve Karayolları ekipleri yol güzergahlarında kontrollerine devam ediyor. 

Otoyolun Düzce geçişinde İstanbul istikametinde yoğunluk oluştu. Gümüşova gişelerinden İstanbul istikametine doğru oluşan yoğunlukta sürücüler araçlarıyla yavaş ilerleyebiliyor.

D-100 kara yolunun Düzce bölümündeki Çoban, Öztürkler ve Olimpiyat kavşaklarında da uzun kuyruklar oluştu. Otoyolun Sakarya geçişi İstanbul istikametinde ise akıcı yoğunluk yaşanıyor.

Ankara yönünde daha az araç hareketliliği görülürken, bölgede ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmadığı belirtiliyor.

İSTANBUL - İZMİR VE TEKİRDAĞ - İSTANBUL KARAYOLUNDA TRAFİK AĞIR İLERLİYOR

Tekirdağ-İstanbul karayolunun Yenice, Yeniçiftlik, Beyazköy ve Kumbağ mevkilerinde de yoğun trafik var. Araçlar yoğunluk nedeniyle ağır ilerlemek zorunda kalıyor.

İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü'nde Yalova ve Bursa geçişlerinde trafik yoğun seyrediyor.

Otoyolun Bursa girişindeki Batı gişeleri ile Bursa Merkez, Gemlik ve Orhangazi geçişlerinde de hareketlilik devam ediyor.

KİLİT KAVŞAK KİLİTLENDİ

Karayollarında 43 ilin geçiş güzergahı konumundaki "kilit kavşak" olarak bilinen Kırıkkale'de de Kurban Bayramı tatilinin son gününde trafik yoğunluğu yaşandı. Kilit kavşağın yoğunluğu havadan görüntülendi.

Ankara-Samsun D.200 kara yolunda da trafik yoğun akıyor. Araç trafiği daha çok Balışeyh ve Elmadağ ilçeleri görülüyor.

Kırıkkale-Kayseri D.765 kara yolunda ise trafik rahat ilerliyor. 

DENETİMLER SÜRÜYOR

Trafik ekipleri, tatil dönüşü köprü, otoyol ve kara yollarında olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemlerini artırdı. Güzergahlar üzerinde denetimler aralıksız devam ediyor.

Öte yandan, trafiğin aksamaması için tatil öncesinde geçici olarak araç geçişlerine kapatılan kavşaklarda da denetim devam ediyor.

Editör: Yadigar Hanım