AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarikatta çocuk istismarı skandalına ilişkin yaptığı açıklamada, istismarı münferit bir hadise' olarak tanımladı.

Erdoğan, "Kadın Emeği Zirvesi" isimli programda açıklamalarda bulundu.

İsim vermeden İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken bir müridi ile 'evlendirmesi' skandalına değindi. "Çocuk yaşta cinsel istismar ne İslami ne insani olarak asla kabul edilebilecek bir davranış değil" diyen Erdoğan, muhalefeti hedef alarak "Çocuk gelin sorununu çözen Türkiye, çocukların daha büyük felaketlerin kucağına itildiği tehditle karşı karşıya. Ben tekrar muhalefete sesleniyorum; Kandil'in hesabını sordunuz mu?" diye konuştu.

"YENİ BİR İSTİSMAR KONUSU ORTAYA ATILDI"

Tam da bu süreçte yeni bir istismar konusu ortaya atılmış. Biz hiçbir zaman kız evladımızın fiziki ve ruhi olgunluğa erişmeden evlendirilmesini tasvip etmedik. Zaten kendi aile hayatımızda da bunun bir örneği yok. Çocuk yaşta cinsel istismar ne İslami ne insani olarak asla kabul edilebilecek bir davranış değil.

Gündeme gelen hadise konusunda da tüm kurumlarımız gereken takipleri yapmıştır. Ülkemizde küçük yaşta evlilik gibi sıkıntılar geçmişten beri yaşanıyor. Bu arada başka sorunlar yaşamaya başladık. Sosyal medya başta olmak üzere, çocuk yaştaki evlatlarımızın görünüşlerinden diğer insanlarla ilişkilerine kadar ciddi savrulmalara şahit oluyoruz. Çocuk gelin sorununu çözen Türkiye, çocukların daha büyük felaketlerin kucağına itildiği tehditle karşı karşıya.

"KANDİL'İN HESABINI SORDUNUZ MU?"

Ben tekrar muhalefete sesleniyorum; Kandil'in hesabını sordunuz mu? Diyarbakır Anneleri hangi partinin kapısında ağlıyor, oradan birilerine lanetler okuyor? Kandil'de o kız çocuklarımızı kaçıranlar kimler? Sizin dirsek dirseğe yürüdüğünüz partinin mensupları değil mi? PKK'nın parlamentodaki uzantıları değil mi? Bay Kemal senin bir sözün oldu mu? Kandil'dekiler de methiyeler düzüyor. Ankara'dan İstanbul'a onlarla yürüdün. Sen o hasarı gider, sonra konuş.

Münferit bir hadise üzerinden milletimizin inancına saldıranlar Meclis kürsüsünden vakıf ve derneklerimize iftira atanlar, çıkardıkları gürültüyle gerideki bu vahim tabloyu gizlemeye çalışmaktadır. Bunların taciz ve tecavüz iddialarının ayyuka çıktığı, parti teşkilatlarının yönetimlerinde olanların hesabını verdiniz mi?

Editör: Gökçe Sevim