Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partililerle birlikte Hatay'a alınmamasının ardından gazeteci Cüneyt Özdemir'e konuştu. Özdemir'in "Mayın gerçek mi?" sorusuna gülerek yanıt veren Özdağ, "Öyle şey olur mu ya ama bak Süleyman Soylu öyle zannetmiş sanıyorum" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, dün Hatay'ın Reyhanlı ilçesine giderek, Suriye sınırına iktidara geldiklerinde tamamlanmak üzere ilk mayını döşeyeceklerini söylemiş, İçişleri Bakanı Sümleyman Soylu, ses getiren bu açıklamaya aynı gün sert sözlerle cevap vermişti. Özdağ'ı uluslararası istihbarat örgütlerinin maşası olarak nitelendiren Soylu, "Meczup desen meczup, aklını kaybetmiş desen aklını kaybetmiş. Ne yapmaya çalışıyorsun? Neymiş, gidecekmiş sınıra mayın döşeyecekmiş. Sınırın kilometrelerce uzağına senin girebilmene biz müsaade eder miyiz?" ifadelerini kullanmış, ardından Zafer Partisi heyetinin Hatay'a alınmaması yönünde talimat vermişti.

Özdağ, Hatay'da yaşanan olaylarla ilgili gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalına konuk oldu. Cüneyt Özdemir'in sorularına samimiyetle cevap veren Özdağ, Özdemir'in mayının gerçek olup olmadığı sorusuna "Öyle şey olur mu ya ama bak Süleyman Soylu öyle zannetmiş sanıyorum. Her neyse Türkiye'nin güvenliğinin nasıl olduğunu hep birlikte bir daha anlamış olduk" şeklinde cevaplandırdı.

Özdağ, açıklamasında ayrıca, "4 Temmuz'a kadar bütün etkinlikleri durdurduk dediler. Tamam valinin böyle hakkı var. Biz de dedik ki etkinlik yapmayacağız, girip yemek yiyeceğiz. Hayır efendim Hatay'a giremezsiniz dediler. Burada anayasal suç başlıyor" ifadelerine yer verdi.

Editör: Yadigar Hanım