Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Anafartalar Muharebesi’nin yıldönümü olan 9 Ağustos'ta bütün Türk gençliğini Çanakkale’ye davet etti.

Özdağ, Mustafa Kemal Atatürk ve Anafartalar Muharebesi’nin arşiv görüntüleri eşliğinde Çanakkale’de, Anafartalar Muharebesi’nin yapıldığı noktada çektiği videoda, Çanakkale ruhuna vurgu yaparak, gençlere seslendi.

Özdağ, .“Sevgili gençler, 9 Ağustos 1915’te İngiliz askerleri Çanakkale’de, Anafartalar’da büyük bir taarruza başladılar. 2022 yılının 8 Ağustos gecesi Zafer Partisi olarak bütün Türk gençliğini Çanakkale ve Anafartalar’a bekliyoruz. Geceyi birlikte burada geçireceğiz. Yanınızda sadece 1 battaniye getirin. Onu yere sereceksiniz ve sabaha kadar o battaniyenin üzerinde uyuyacaksınız. Buradaki toprak şehit toprağı. Altında şehitler var. Sabah şafak sökerken Mustafa Kemal’in askerleri sizi uyandıracak. Mustafa Kemal’in askerleri gibi 9’u sabahı şafak sökerken, biz de hep birlikte burada, onları dualarla anacağız. Hepinizi buraya bekliyorum” dedi.

Gençlerden, Anafartalar’daki o ruhu iyi anlayabilmeleri için yanlarında yalnız battaniye getirmelerini isteyen Özdağ, “8’i akşamı burada, 8 ağustos 1915’te hangi tayin verildiyse onu yiyeceksiniz. 9’u sabahı da aynı şekilde.  8’inde görüşmek üzere hepinize sevgiler” ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım