Türkiye'nin belki de en önemli özel okullarından birinde görev yapan Türkçe öğretmeninin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, eğitim sistemindeki sorunları gözler önüne serdi.

16 yıllık Türkçe öğretmeni sosyal medya hesabımdan yaptığı paylaşımda, özel okullarda notların sistematik olarak şişirildiğini belirtti.

Kendisi 16 yıllık bir öğretmen ve müdür yardımcısı tarafından odasına çağrıldığını ve notları biraz yüksek tutması gerektiğini söylediğini  iddia eden Türkçe öğretmeni bu durumda, derse girmenin veya dersin öğretmeni olmanın anlamı kalmıyor. Ne yazık ki, özel okullardaki öğretmenlerin haklarını savunan veya onları destekleyen herhangi bir yasa bulunmuyor. Bu nedenle, bu yasadışı uygulamalardan kolayca faydalanabiliyorlar dedi.

Sinan Ateş cinayeti davasında sorulamayan sorular Sinan Ateş cinayeti davasında sorulamayan sorular

Öğretmenin notları şişirmeyeceğini belirttiğinde ise müdür yardımcısının "Sakin ol, anlaşabiliriz." dediğini. Ancak, mobil veya baskıya uğrayacağını, özel okullarda denetleme mekanizmalarının olması gerektiğini düşünüyorum dedi. Dersin öğretmeninin, yetkinlikleri tam olmalı ki hak eden çocuklar ile hak etmeyen çocuklar arasında ayrım yapılabilsin. İfadelerine yer verdi.

Editör: Habererk Com