CHP lideri Özgür Özel, yerel seçimler öncesinde Balıkesir’de İYİ Parti lideri Akşener’den bir jest beklediğini söyledi. 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşadıkları hezimetin sorumlusu olarak İYİ Parti’yi gösterdi. “İstanbul’da rahat hissetmiyoruz” diyen Özel, “İYİ Parti bize sandık güvenliği konusunda sorun çıkardı” ifadelerini kullandı.

DEM Parti ile yaptıkları kent uzlaşısı ittifakına gelen eleştirilere ise, "Herkes görüşüyor, ben “DEM"leniyor oluyorum” diye yanıt verdi. Özel, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kaybettikleri için İyi Parti lideri Akşener’i suçladı. Özel, “İyi Parti bizi zora soktu” dedi.

İSTANBUL’DA RAHAT DEĞİLİZ

Özel, Halk TV’de yerel seçimlere ilişkin soruları yanıtladı. Ankara’da rahat olduklarını ancak İstanbul’da aynı durumun söz konusu olmadığını belirtti. Özel, İmamoğlu’nun seçimi kaybetme riski olduğunu vurguladı. Özel, “Ankara’da rahatız ama İstanbul’da değil. Önde gidiyoruz. Ekrem İmamoğlu’nun performansı farkı açıyor ama yeterli değil.” dedi.

CHP’DEN İSTİFALAR SORUN YARATMAZ

Özel, partide yaşanan istifalara da değindi. Gürsel Tekin, Battal İlgezdi gibi isimlerin istifalarının sorun olmadığını söyledi. “3 Mart’tan sonra parti seçime odaklandı. Gürsel abimizle de Battal abimizle de sorunumuz yok. Hatay’da Twitter’da olduğundan farklı bir durum yok. İzmir’de 21 adayımızı değiştirdik.” diye konuştu.

İYİ PARTİ BİZİ ZAFİYETE UĞRATTI

Özel, İyi Parti lideri Akşener’den son bir jest beklediğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldıkları yenilginin nedeni olarak Akşener’i gösterdi. Özel, şunları söyledi: “İYİ Parti ile işbirliğimiz bize sandık güvenliği açısından zorluk çıkardı. İstanbul örgütümüz sandık güvenliği konusunda çok güçlü bir örgüt. Orada sorun yaşamayız. Eski ortaklarıma saygım var ama geçmişi geride bıraktım. Ben muhalefetin muhalefetini yapmam. İktidarın işine gelir.”

HERKES GÖRÜŞÜYOR, BEN ‘DEMLENİYOR’ OLUYORUM!

Demokrat Parti’den “parlamento” açıklaması Demokrat Parti’den “parlamento” açıklaması

Özel, DEM Parti ile yaptıkları kent uzlaşısı ittifakına gelen eleştirilere cevap verdi. "Herkes görüşüyor, ben “DEM"leniyor oluyorum” dedi. Özel, şöyle devam etti: “Biz DEM ile siyasi ilişkiler çerçevesinde görüşmeler yürüttük. AKP ve MHP bu görüşmeyi yapmaz ama Meclis’te arka planda kucaklaşırlar. Biz arkada birlikte yemek yeriz. Kamera karşısında bunları yaptığımda ben ‘demleniyor’ oluyorum. Kapıda el sıkıştığımda ‘demleniyor, hain teröristle el sıkışıyor’ derler. Kent uzlaşısı tanımı DEM’in Parti Meclisi’nin belirlediği bir tanımdır.”

Kaynak: Türkiye