Ak Parti'nin oy kaybetmesinin nedenleri belli oldu Ak Parti'nin oy kaybetmesinin nedenleri belli oldu

47 yıl aradan sonra yerel seçimlerde en çok oyu alarak birinci olan CHP, 31 Mart seçimlerinin ardından ilk kez bir grup toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Genel Başkan Özgür Özel, Antalya’daki olaylarla ilgili olarak, “Antalya’da yaşanan büyük adaletsizlik, yasa dışılık ve vicdansızlık karşısında duruyoruz. Olayın sorumluluğunun Mesut başkana atılmasını kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Özel’in konuşmasının dikkat çeken noktaları şunlardı:

"Grup Başkanvekilimiz, kendisine iletildiği üzere buradaki herkesi selamladı. Ben ise, burada olmayan ve gelecekte de olmayacak dört kişiyi selamlamak istiyorum: Afyonkarahisar milletvekilimiz ve eski Grup Başkanvekilimiz Burcu Köksal, Adıyaman milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere, Kastamonu milletvekilimiz Hasan Baltacı ve Kırıkkale milletvekilimiz Ahmet Önal. Her biri, kendi illerinde tek milletvekili olarak, bazıları bir dönem bazıları ise dört dönem boyunca görev yaptılar ve Türkiye’ye o ilin sesini duyurdular. Görevlerini layıkıyla yerine getirip bu gruptan ayrıldılar ve belediye başkanı oldular. Ayrıca, bir diğer milletvekilimiz, aldığımız %20 oy oranını %38’e çıkardı. On ay sonra yapılan seçimde, tüm Türkiye’nin gözleri yaşlıydı. İsmet Paşa’nın gözlerini yaşarttı ve Özal’ı sevenlerden de oy aldı. Milliyetçileri dışlamadan, Malatya ittifakını kurdu. Malatya’nın evladı Veli Ağbaba’ya teşekkür ederim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bize oy veren herkesi asla pişman etmeyeceğimize söz veriyoruz.

Uzun yıllardır, sorumluluğu olan herkesin sonuna kadar soruşturulmasını savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Eğer bir kusur varsa, kimse gözyaşına bakılmaksızın adaletin yerini bulması gerektiğini düşünüyoruz. Antalya’da yaşanan adaletsizlik, yasa dışılık ve vicdansızlıkla karşı karşıyayız.

2017’de AKP döneminde inşa edilen ve yönetimi bakanlık tarafından onaylanan sertifikalı bir şirkete verilen bir teleferik hattı var. Mesut Kocagöz, belediye şirketindeki görevinden ayrıldıktan sonra ve teleferik üç kez denetlendikten sonra, bugün hiçbir kusuru olmamasına rağmen tutuklanması; adaletten yoksun bir durumdur. Soma’da 301 madenci hayatını kaybettiğinde hiçbir kamu görevlisi sorumlu tutulmadı. 22 yıllık iktidarları boyunca hiçbir kişiye yargılanma izni verilmedi. Yaşanan olayın günah keçisi olarak Mesut başkana yüklenmesi kabul edilemez.

31 Mart’ta halk, bizi birinci parti olarak seçti ve hükümete oylarıyla bir mesaj gönderdi. Geçmişte yapılan hataların tekrar edilmeye çalışıldığı görülüyor ve sandıktan bir ders alınmadığı anlaşılıyor. Hatay seçimleri konusunda dün YSK’ya tamamen yasa dışı olduğunu iddia ederek başvuruda bulunduk.

Hatay halkının tercihlerini korumaya devam edeceğimizi ve Hatay’ın bizim için kişisel ve milli bir mesele olduğunu vurguluyorum.

Kaynak: Haber Merkezi