CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sabah saatlerinde kendisine yönelttiği sorulara yanıt olarak Özel, Bahçeli'ye dört soru sordu. Özel, Kobani davası hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'nin değerlendirmelerine cevap verdi ve 'etki ajanlığı' düzenlemesi hakkında Cumhur İttifakı'na çağrıda bulunarak, yasanın geri çekilmemesi durumunda tarihin kara sayfalarında yer alacaklarını ifade etti.

Anket sonuçlarına da değinen Özel, partisinin anketlerde birinci olduğunu ve mülakatı kaldırmayanların ilk kez yüzde 30'un altına düştüğünü belirtti. 31 Mart seçimlerinden ders alınmadığını tekrarladı.

Cumartesi Anneleri ile ilgili olarak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın randevu vereceğini söylediğini ve Cumartesi Anneleri'nin bininci haftasında anayasal hak kullanımına şahit olmak istediklerini dile getirdi. Cumartesi Anneleri'nin etrafındaki bariyerin kaldırılması çağrısında bulundu.

Kobani Davası Yanıtı:

•  Kobani davasında verilen kararın hukuki değil, siyasi olduğunu, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararları bozacağını söyledi.

MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması

•  Bahçeli'nin kendisine yönelttiği dört soruya cevap vermek yerine, Bahçeli'ye dört soru sordu ve bu soruların metin yazarları tarafından yazıldığını ima etti.

Motokurye Düzenlemesi:

•  Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman'ın motokuryelik yaparken yaşamını yitirdiğini ve babasıyla yaptığı görüşmeyi aktardı.

•  2022 ve 2023 yıllarında hayatını kaybeden motokuryelerin sayısını paylaştı ve motokuryeliğin tehlikeli meslekler arasına alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi