CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir ve Edremit’in İYİ Parti’ye teslim edildiğini, ancak İsmail Ok’un bu bölgeleri AKP’ye geçirdiğini belirtti. Balıkesir Edremit’te düzenlenen bir toplantıda konuşan Özel, daha önce İYİ Parti’ye geçen ve sonrasında AKP’ye katılan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok üzerinden İYİ Parti’ye eleştirilerde bulundu. Özel, “Beş yıl önce Ahmet Akın bizim adayımızdı, fakat ittifak gereği Balıkesir’i İYİ Parti’ye verdik. Ahmet Akın gözyaşları içinde adaylıktan çekildi. Biz ellerimizle Balıkesir ve Edremit’i İYİ Parti’ye bıraktık, ancak İsmail Ok bu bölgeleri AKP’ye kaptırdı.” ifadelerini kullandı.

Özel’in konuşmasının dikkat çeken diğer noktaları şunlardır:

MHP'li meclis üyesi partisinin il ve ilçe başkanından şikayetçi oldu MHP'li meclis üyesi partisinin il ve ilçe başkanından şikayetçi oldu

"AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın iş insanlarına ve esnafa baskı yaptığı iddia edildi. Yılmaz’ın ‘Bu şehir pazartesi günü sizden hesap soracak’ dediği belirtildi. Ancak Özel, Yılmaz’ın Balıkesir’in Kuva-i Milliye geleneğinden geldiğini ve korkusuz olduğunu, halkın ise pazar günü Yılmaz’a hesap soracağını ifade etti.

“AKP’nin iktidara geldiği ilk yıllarda asgari ücretin 1.5 katı dokunulmamış olsaydı, bugün 26-27 bin lira olacağını, ancak şu anki en düşük asgari ücretin 10 bin lira olduğunu belirtti. 2002 yılında en düşük asgari ücretle 8 çeyrek altın alınabildiğini, bugün ise 10 bin lira ile sadece 2.5 çeyrek altın alınabildiğini, bu durumun her emeklinin aylık 5.5 çeyrek altın kaybına eşdeğer olduğunu söyledi. Edremit’te bir emeklinin bir çeyrek altın kaybetmesinin bile büyük bir kayıp olarak görüldüğünü, şimdi ise her emeklinin her ay 5.5 çeyrek altın kaybettiğini vurguladı.”

Kaynak: Haber Merkezi